На Дніпропетровщині освячено новозбудований храм УПЦ на честь прп. Антонія

23 липня 2019 року, в день пам’яті преподобного Антонія Печерського, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем освятив новозбудований храм преподобного Антонія Києво-Печерського у с. Приміське Нікопольського району Дніпропетровської області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Криворізької єпархії.

На початку богослужіння митрополит Єфрем, у співслужінні духовенства, звершив чин освячення новозбудованого храму на честь преподобного Антонія Києво-Печерського.

Під час чину освячення Високопреосвященніший владика освятив та помазав святим миром Святий Престол, священники, з благословення владики, облачили Святу Трапезу у нові ризи – срачицю, пов’язану вервієм, та індитію, а правлячий архієрей помазав святим миром стіни храму, освятивши їх. Під Святим Престолом та в антимінсі були розміщені мощі святого священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького (+1918).

За Божественною Літургією правлячому архієрею співслужили благочинний Нікопольського благочиння протоієрей Миколай Марущак, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир Качан та запрошене духовенство.

На малому вході за ревні пастирські труди та з нагоди освячення храму митрополит Єфрем, з благословіння Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, удостоїв настоятеля храму протоієрея Геннадія Єрохіна хрестом із прикрасами.

По завершенні Божественної Літургії митрополит Єфрем у співслужінні духовенства звершив молебень, наприкінці котрого  підніс молитву преподобному Антонію Києво-Печерському.

По закінченні богослужіння владика звернувся до чисельних богомольців зі словом архіпастирського повчання. Також владика подякував настоятелю храму протоієрею Геннадію Єрохіну за його старанне і ревне служіння та надав своє святительське благословіння на подальші труди на ниві Христовій.

Наостанок настоятель храму подякував архіпастирю за високу нагороду та радість спільної молитви, а Високопреосвященніший владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 253

Залишити відповідь