У Запорізькій і Одеській єпархіях продовжують допомагати хворим дітям, інвалідам і нужденним

У Запорізькій та Одеській єпархіях духовенство і віряни продовжують надавати допомогу хворим дітям, а також багатодітним сім’ям і сім’ям з інвалідами, нужденним і переселенцям із Донбасу. 24 липня 2019 року гуманітарну допомогу отримали нужденні одесити та біженці, для Одеського реабілітаційного центру було придбано протипожежний щит, а Запорізькому обласному протитуберкульозному диспансеру 18 липня було передано нове медичне обладнання на суму понад 73 тисяч гривень. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на єпархіальні прес-служби. 

Зокрема 24 липня Координаційний центр Одеської єпархії з надання гуманітарної допомоги при Свято-Олексіївському храмі м. Одеси надав гуманітарну та фінансову допомогу нужденним одеситам, біженцям зі східних областей України, багатодітним сім’ям та сім’ям з дітьми-інвалідами.

Цього ж дня клірики храму на честь мучеників Адріана і Наталії протоієрей Ярослав Громов та храму на честь преподобного Алексія чоловіка Божого священник Андрій Поліщук м.Одеси відвідали онкологічне відділення Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

За традицією, зустріч почалася зі спільної молитви за здоров’я дітей, потім священнослужителі пройшлися по відділенню, привітавши всіх його юних пацієнтів.

Протоієрей Ярослав Громов не перший рік опікується відділення дитячої онкології, регулярно відвідуючи пацієнтів для спільної молитви про їх якнайшвидше одужання і надання необхідної допомоги і підтримки хворим.

Молодіжний актив Свято-Іверського Одеського чоловічого монастиря відвідав Одеський реабілітаційний центр. Для центру був придбаний протипожежний щит.

На цей момент у реабілітаційному центрі перебуває 40 осіб від 18 до 60 років.

18 липня правлячий архієрей Запорізької єпархії владика Лука відвідав дитяче відділення обласного протитуберкульозного диспансеру та передав від імені всіх віруючих у дар нове медичне обладнання.

«Напевне кожен із вас мріє швидше одужати і повернутися до колишнього життя, до веселих ігор і цікавих занять зі своїми однолітками. Але для цього мало пити ліки і виконувати всі рекомендації ваших лікарів, для цього необхідне сучасне медичне обладнання. На жаль, як і будь-яка складна техніка, це обладнання коштує дорого і одній людині його складно придбати. Але на щастя, в нашому місті є добрі люди, яким не байдужа ваша доля. І ось ці люди, парафіяни наших храмів, вирішили вам допомогти і зібрали необхідну суму грошей», — звернувся до маленьких пацієнтів митрополит Лука і побажав швидшого одужання та «не економити на посмішках і доброму настрої».

Після було звершено молебень, під час якого діти молилися не тільки за себе, за швидке одужання, але і за своїх батьків, за своїх лікарів.

Завдяки проекту «Любов милосердствує» було придбано обладнання, яке дозволить вчасно помітити і попередити ускладнення, які можуть виникнути під час протитуберкульозного лікування. Це кабіна для перевірки слуху та сучасний електрокардіограф, на суму понад 73 тисяч гривень.

Просмотров: 89

Залишити відповідь