Де і коли можна буде вклонитися великим святиням під час урочистостей Хрещення Русі (відео)

26 липня 2019 року Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент в ефірі програми «Ранок з Інтером» розповів про подробиці цьогорічних святкувань Хрещення Русі 27 і 28 липня та про те, де і коли можна буде помолитися за богослужіннями і вклонитися святим мощам і чудотворним іконам, що перебуватимуть цими днями в столиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Архієпископ Климент

Як розповів архієпископ Климент, по завершенні молебну, о 13:30, відбудеться урочистий Великий Хресний хід зі святинями — мощами і чудотворними іконами, в якому, за традицією, десятки тисяч вірян на чолі з духовенством Української Православної Церкви та представниками Помісних Православних Церков рушать вулицями міста Києва від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври.

«Після того, як Хресний хід прибуде до Лаври, всі святині будуть зберігатися в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври впродовж доби, тобто з суботи на неділю. Всі богомольці матимуть можливість цілодобово помолитися перед ними та їм вклонитися», — зазначив владика.

Детально про усіх цих святих та святині читайте на офіційному сайті Української Православної Церкви.

Речник УПЦ відзначив, що в неділю, 28 липня, в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври буде звершено кілька Божественних літургій.

«Зокрема в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври буде здійснено Літургію опівночі, під час якої всі богомольці зможуть піднести молитви та вклонитися святиням, — додав він. — А о 9-ій ранку розпочнеться урочиста Божественна літургія на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій у співслужінні сонму архієреїв як Помісних Православних Церков, так і Української Православної Церкви. Всі охочі матимуть можливість посповідатися, причаститися Святих Христових Таїн у цей урочистий день».

Нагадаємо, що за Божественною літургією також відбудеться урочисте прославлення в лику святих святителя Василія (Богдашевського), святителя Сильвестра (Малеванського) та професора КДА священномученика Олександра Глаголєва.

Детальніше про цих святих читайте на нашому сайті.

Ієрарх УПЦ запросив усіх киян та гостей столиці 27-28 липня взяти участь в урочистому молебні, Хресному ході та Божественних літургіях, які відбудуться з нагоди Дня Хрещення Русі.

Просмотров: 794

Залишити відповідь