Парафіяни столичних храмів гостинно приймають прочан, які прибули на Хресний хід з дальніх єпархій (фото, відео, оновлено)

27 липня на Великий Хресний хід щороку прибувають численні віряни з різних єпархій УПЦ. Вже стало традицією, що прочан гостинно зустрічають громади православних храмів Києва. Про те, як приймають гостей віряни столиці, Інформаційно-просвітницькому відділу розповів протоієрей Сергій Вейго та організатори такого прийому. 

Отець Сергій – один з організаторів Великого Хресного ходу. Йому доручено зустрічати автобуси з людьми, які приїхали з далеких єпархій і побажали залишитися на святкуванні і наступного дня.

“Близько 95-ти автобусів приїхали залишитися ночувати. В середньому, ми порахували, в автобусі знаходиться 44 людини. Тобто 90 на 44 – це понад 4 тисячі. Понад 4 тисячі людей ночуватиме у Києві”, – розповів протоієрей.

“Кожен по-своєму намагається якось догодити тим людям, які перетерпіли денну спеку, можливо, і холод –  хто переїжджав з далеких регіонів. Тому планується, я думаю, досить грандіозна зустріч цих людей”.

Священник зазначив, що ряд парафій не просто годує людей, а бере участь у прийомі прочан наступним чином. До них приїжджають паломники, настоятель заздалегідь оголошує, що планується приїзд таких людей, і ввечері приходять звичайні парафіяни та запрошують людей до себе додому.

“Просто розберуть їх, розберуть наших паломників, щоб нагодувати їх у себе вдома. У людей буде можливість прийняти душ, поїсти і вранці разом вирушити в Києво-Печерську Лавру”, – пояснив отець Сергій.

“Після Великого Хресного ходу в храм святителя Миколая на Позняках на нічліг вже традиційно приїжджає великий автобус. Цього разу приїхали 60 людей з добре знайомої нам Ізюмської єпархії! Частини цієї групи не вистачило місця в автобусі і тому вони самовіддано вирушили залізницею!”, – розповідають організатори прийому паломників.

Віряни київського храму завжди радісно зустрічають гостей, готують для них вечерю, вранці після Літургії – сніданок. Підготовлені волонтери проводять традиційну екскурсію Києвом.

Зі слів благочинного з міста Ізюм і організатора групи прочан отця Олександра, люди на його заклик дуже легко, швидко і організовано збираються в цю поїздку, на цю святу справу для участі в Великому Хресному ході. Священник зазначив, що після кожного такого паломництва до Києва у вірян залишаються незабутні враження про поїздку.

А на парафії св. Спиридона Триміфунтського, що на Борщагівці, зустрічали паломників з Хресної ходи з квітами.

“Креативний о. Захарія Керстюк, клірик нашої парафії, організував в нас на Борщагівці для паломників прийом з квітами. На фото наші прихожани з квітами чекають гостей, на інших фото гостей вже зустріли. Радісно і приємно!”, – написав на особистій сторінці настоятель храму протоієрей Миколай Данилевич.

Просмотров: 672

Залишити відповідь