Усю ніч у Києво-Печерській Лаврі лунала молитва — тисячі вірян вклоняються святиням Дня Хрещення Русі (+відео)

У ніч з 27 на 28 липня 2019 року в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських тисячі віруючих Української Православної Церкви вклонялися Богородиці та святим перед святиням, які були привезені з усіх куточків України на святкування Дня Хрещення Русі. Опівночі Божественну літургію очолив Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Також читалися акафісти, звершувалися молебні — нескінченний потік вірян до чудотворних ікон Богородиці та мощей святих угодників Божих не припиняється й зараз.

Вклонитися святиням можна буде ще сьогодні, після чого вони відправляться назад в регіони.

Нагадаємо, участь в урочистостях беруть 5 чудотворних ікон Божої Матері: Почаївська ікона Пресвятої Богородиці, Зимненська ікона Божої Матері, Касперівська ікона Божої Матері, Святогірська ікона Богородиці, Ікона «Успіння Богородиці» з Києво-Печерської Лаври; мощі святого благовірного князя Володимира — Хрестителя Русі; Стопа апостола Андрія Первозваного та мощі 18-ти святих сповідників: святителя Луки Кримського, преподобного Алексія Карпаторуського, преподобного Лаврентія Чернігівського, преподобного Кукши Одеського, священномученика Володимира (Богоявленського), преподобного Амфілохія Почаївського, святого праведного Петра Калнишевського, Собору 11-ти Святогірських святих.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1725

Залишити відповідь