Міжнародний Хресний хід до Почаївської Лаври пройшов через Володимир-Волинський

29 липня 2019 року міжнародний Хресний хід, що прямує до Свято-Успенської Почаївської Лаври на свято Почаївської ікони Божої Матері, дістався м. Володимира-Волинського, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Перед  містом паломників зустрічав митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, благочинний Володимир-Волинської округи прот Сергій та чисельне духовенство. Привітавши вірян, владика очолив Хресний хід, який сьогодні зупинився на молитву та ночівлю в Успенському Кафедральному соборі.

Щороку вулицями Володимира-Волинського проходить багатотисячний Хресний хід, який стає все численнішим. Цьогоріч тисячі паломників не лише з України, а й з Польщі, Білорусі та інших країн, молитовно засвідчили свою єдність у Христі та підтримку Православної Церкви. Назустріч їм виходили сотні вірян, щоб поклонитись святиням та помолитись про мир у країні, спокій та благополуччя її народу.

Міжнародний Хресний хід стартував 20 липня в польському місті Гайновка. Пройшовши територією Польщі та Білорусі, 25 липня прочани перетнули кордон України у пункті пропуску «Доманове» .

26 липня паломників приймало Старовижівське благочиння Володимир-Волинської єпархії.

27 липня до міжнародного Хресного долучилися декілька тисяч ковельчан із православним духовенством УПЦ.

Залишивши Володимир-Волинський, об’єднана колонна прямує через Волинь і Тернопільську область до Почаївської Лаври. Прибуття міжнародного Хресного ходу в обитель заплановано на 3 серпня.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3444

Залишити відповідь