Предстоятель: Як ложка дьогтю робить бочку меду непридатною для вжитку, так і людське мудрування шкодить чистоті віри (+відео)

У своїй проповіді в День пам’яті пророка Божого Ілії Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав наслідувати святого в його ревності по славі Божій, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святий пророк Ілія називається ревнителем по славі Божій, — сказав Предстоятель. — … Він хотів, щоб всі люди прославляли Бога — вустами, ділами й життям. І ми, дорогі брати та сестри, повинні хоча б трішки бути подібними на святого пророка».

Архіпастир пояснив, що потрібно «слідкувати за собою, щоб ми шанували істинного Бога».

«Сьогодні багато вір пропонується, багато варіантів, навіть Православ’я, багато варіантів «кращої» віри. Але не треба нічого вибирати, треба берегти те, що ми одержали від своїх предків, те, що перевірено життям», — зазначив Блаженніший владика.

Він наголосив, що все нове, що пропонується людям, вже має домішки людського мудрування.

«А ви знаєте, що одна ложка дьогтю робить із бочкою меду? Вона робить її непридатною для вжитку, — підкреслив Його Блаженство. — Так людське мудрування, яке домішується до правильної чистої віри, робить цю віру вже не корисною для людини».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав «молитвами святого пророка Ілії берегти чистоту своєї віри, жити благочестиво і намагатися творити заповіді Божі». «Тому, що заповіді Божі — це заповіді любові, — сказав він. — А Бог є Любов і заповіді Його є заповідями любові. Коли ми будемо виконувати ці заповіді, то будемо по-справжньому любити Бога і свого ближнього. Це ті правила, які роблять життя людини благословенним, щасливим і спасенним на Небі у Христі Іісусі Господі нашому».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3169

Залишити відповідь