Блаженніший Митрополит Онуфрій у Неділю 7-му після П’ятидесятниці очолив Літургію в Києво-Печерській Лаврі

4 серпня 2019 року, у Неділю 7-му після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили вікарії Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор та єпископ Білогородський Сильвестр, братія обителі і гості у священному сані.

За богослужінням молились парафіяни Лаври та численні паломники. Церковним співом Літургію супроводжував хор студентів Київської духовної академії під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка).

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до присутніх вірян зі словом проповіді. Архіпастир пояснив пастві, як застосувати у своєму духовному житті зміст Євангельського зачала про зцілення двох сліпців та німого біснуватого (Мф., 33 зач., IX, 27-35), яке Церква пропонує вірним в цю Неділю.

“З цього Євангелія ми дізнаємось, що Господь є Творцем, Джерелом життя. Людині Господь дає життя для того, щоб вона на землі уподібнилась Богу, щоб людина прожила на землі, роблячи добрі справи, — сказав Його Блаженство. — Коли людина творить добрі діла, то вона уподібнюється своєму Творцю, Який є Джерелом усякого добра і блага. В цьому найвище блаженство для людини — жити й творити добро”. За словами Блаженнішого владики, цей євангельський уривок також навчає християн смиренню.

Під час Літургії були піднесені сугубі молитви про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Напередодні Архіпастир очолив всенічне бдіння у цьому ж соборі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1526

Залишити відповідь