Життя парафій після захоплення храмів: будівництво церков, недільної школи і постійна молитва (+фото, відео)

Громади УПЦ с. Дмитрівка Рівненської області, с. Кути Тернопільської області та с. Угринів Волинської області, храми яких були захоплені активістами «УПЦ КП», моляться про мир та будують нові церкви. Новозбудований Свято-Георгіївський храм у с. Дмитрівка було освячено 1 серпня 2019 року, громада с. Кути також збудувала храм і вже розпочала будівництво недільної школи, а громада с. Угринів, яка складається переважно з літніх людей, намагається збудувати новий храм і просить про допомогу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема 1 серпня в с. Дмитрівка Гощанського району Рівненської області замість захопленого активістами «УПЦ КП» храму УПЦ було освячено новозбудований Свято-Георгіївський храм. Місцевий Свято-Димитріївський храм силоміць було захоплено представниками «УПЦ КП», передає прес-служба Рівненської єпархії.

Православні жителі села, котрі лишилися вірними своїй Церкві, звершували Богослужіння у хатині, яку надала громаді староста храму Тищук Марія Михайлівна. Згодом житель с. Дмитрівка Систук Євген Петрович подарував земельну ділянку релігійній громаді, на якій почали будівництво храму.

16 серпня 2017 року на місці майбутнього храму було звершено молебень перед початком доброї справи, а 16 жовтня — закладку першого каменя та встановлення Хреста під будівництво нового храму.

Освячення храму, з благословення митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, звершив секретар єпархії протоієрей Олександр Єгоров.

За Богослужінням віряни разом зі своїми пастирями молилися за мир у селі, благополуччя і процвітання Української держави та єдність святого Православ’я.

Отець Олександр привітав благочинного та настоятеля храму, усіх присутніх зі знаменним днем в їхній релігійній громаді, передав благословення правлячого архієрея та побажав допомоги Божої у подальшому служінні.

Громада  на честь святої праведної Анни в селі Кути Шумського району Тернопільської області, яка місяць тому освятила новозбудований храм, заклала поруч із церквою фундамент недільної школи, передає сайт «СПЖ».

Віруючі відзначають, що це вдалося зроити завдячуючи благодійникам і зокрема бізнесмену Андрію Біба, який надав кошти на будівництво недільної школи.

З моменту захоплення храму на честь Святої Праведної Анни у 2016 році, віруючим доводилося здійснювати богослужіння в наметі. Всю історію багатостраждальної громади можна прочитати за посиланням.

Віруючі звернулася до Благодійного фонду «Фавор» із проханням допомогти побудувати новий храм. І 28 червня на своїй офіційній сторінці у фейсбук БВ «Фавор» повідомили, що будівництво завершено, а 12 липня відбулося освячення новозведеного храму.

Хрестовоздвиженська громада захопленого храму в с. Угринів Горохівського району Волинської області, яка переважно складається з літніх парафіян, намагається власними силами збудувати храм, та коштів і сил не вистачає. Тому парафіяни звертаються до небайдужих людей по допомогу у будівництві нової церкви, як повідомили на фейсбук-сторінці БФ «Фавор»

Раніше Благодійний фонд «Фавор» відкрив збір допомоги на зведення нового храму для Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ села Угринів Горохівського району Волинської області, чию церкву і всю церковну нерухомість представники «УПЦ КП» захопили ще в 2014 році. На сьогодні вдалося зібрати 22 500 гривень, та цих коштів не вистачає навіть, щоб розпочати фундаментальні роботи, тому громада конче потребує допомоги.

«Зрозуміло, що цих грошей не вистачає, навіть щоб розпочати фундаментні роботи, — говориться в повідомленні. — Вірніше, почати можна – вирити котлован, наприклад. Але копати потрібно тільки з твердою впевненістю, що відразу будуть встановлюватися фундаментні блоки і заливатися бетонна стрічка. Інакше ніяк – за півтора місяці все осиплеться».

Але причина не тільки в тому, що бракує коштів, а в тому, як вище зазначено, громада Угринова складається з людей похилого віку.

«Своїми силами вони намагаються багато чого зробити, але сил і здоров’я не завжди вистачає. Протягом теплої пори року їм вдалося частково розчистити ділянку під майбутній храм — розібрати старий будинок і викорчувати дерева. Настоятель отець Ростислав виконував найважчу роботу, надихаючи інших парафіян своїм прикладом. Допоможімо громаді встигнути…», — закликають у фонді.

Вы наверное заметили, что давно не было информации по нашему проекту строительства домового храма в Угринове Волынской области.Конечно, одна из причин в том, что с начала открытия проекта в феврале месяце этого года до сегодняшнего дня было собрано всего 22 500 грн. Понятно, что этих денег не хватает, даже чтобы начать фундаментные работы. Вернее, начать можно – вырыть котлован, например. Но копать нужно только с твердой уверенностью, что сразу будут устанавливаться фундаментные блоки и заливаться бетонная опоясывающая лента. Иначе никак – за полтора месяца все осыпется.Но причина не только в деньгах – община Угринова состоит в основном из престарелых прихожан. Своими силами они стараются много чего сделать, но сил и здоровья не всегда хватает.В течение теплого времени года им удалось частично расчистить участок под будущий храм – разобрать старый дом и выкорчевать деревья. Настоятель отец Ростислав выполнял самую тяжелую работу, вдохновляя остальных прихожан своим примером.Давайте поможем им успеть за это лето хотя бы залить фундамент! По смете, на это необходимо 97 000 грн – есть уже 22 500. Осталось 74 500!Пожертвовать можно здесь: https://www.bf-favor.org/donations/ugrinov/

Gepostet von БФ Фавор am Freitag, 2. August 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2129

Залишити відповідь