Фестиваль недільних шкіл в Онишківцях зібрав 18 колективів із Рівненщини, Волині та Харківщини (фото)

7 серпня 2019 року,  в день пам’яті святої праведної Анни, з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, у скиту св. Анни у с.Онишківці Рівненської області відбувся 13-ий щорічний пісенний фестиваль недільних шкіл «Слава Богу за все», який зібрав разом тисячі діток із 18-ти колективів із Рівненської, Волинської, Сарненської та Харківської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Рівненської єпархії.

За словами організаторів та ініціаторів фестивалю — сестер Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря та зокрема ігумені Михаїли (Заяць), з року в рік якість підготовки дітей якісно відрізняється, з’являються авторські тексти та пісні, до постановки номерів залучаються хореографи.

Цього року кожна недільна школа мала змогу представити на фестивалі два номери на вибір. Окрім концерту, насельниці скиту святої праведної Анни влаштували для дітей частування та веселе дозвілля.

Під час виступів діти славили Господа, Божу Матір та святих, а також оспівували Святу Церкву та нашу державу Україну, просили милості Господньої та миру на нашій землі.

«Сьогодні на джерелі Святої Праведної Анни відбувся 13-й фестиваль недільних шкіл. Яке щастя бути його учасником. Вийшовши на сцену, чесно кажучи, забула про хвилювання, оскільки поряд найкращі діти, а це просто шалена підтримка і радість. Я просто хочу подякувати Богу, що стала частинкою цього чудового дійства. А ще вперше на цій сцені були виконані мої авторські пісні, і я безмежно рада, що це відбулося саме на цій сцені. Про сьогоднішній день можна говорити багато. Емоції переповнюють… Слава Богу за все!», – поділилася своїми враженнями одна із учаснисть фестивалю Галя Мокляк.

Святкова, духовна та радісна атмосфера панувала у залі, присутні на цьому дійстві і раділи, і плакали, дивлячись на маленьких вірян — майбутнє нашої Церкви і держави.

На завершення фестивалю усіх учасників привітали вікарій Рівненської єпархії, єпископ Дубенський Пимен та настоятелька обителі ігуменя Михаїла (Заяць).

Кожен колектив на згадку про цьогорічний фестиваль отримав пам’ятну відзнаку та солодощі.

Фіналом фестивалю стало спільне виконання пісні про Україну, автором якої є насельниця Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря, та традиційним Хресним ходом.

Фото: фейсбук-сторінка скиту святої праведної Анни с. Онишківці

Просмотров: 1108

Залишити відповідь