Володимир Зеленський зміцнив свій авторитет в очах мільйонів віруючих – архієпископ Феодосій

У ЗМІ з’явилося багато інтерпретацій того, що сталося під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського та Патріарха Константинопольського Варфоломія. Архієпископ Боярський Феодосій прокоментував підсумки цієї зустрічі для News24UA, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Я думаю, що неправильно зараз гадати і припускати, давати свої оцінки заходу, про реальний хід якого знають тільки його учасники, — зазначив ієрарх УПЦ. — На мою думку, у сто крат важливіше слова, які були сказані в ході цієї зустрічі Володимиром Зеленським щодо формули взаємодії держави і Церкви. Він чітко і однозначно дав усім зрозуміти свою позицію — влада не повинна втручатися в церковні справи».

На переконання архієпископа Феодосія, «це слова справжнього державника і людини, яка усвідомлює свою відповідальність за збереження стабільності у ввіреній йому народом країни». Високопреосвященніший владика висловив сподівання, що за цими словами стоїть тверда позиція Президента.

«Таким підходом Зеленський ще більше зміцнив свій авторитет в очах мільйонів віруючих УПЦ, які втомилися від несправедливості і зловживань з боку деяких чиновників, які нехтують фундаментальні права людини, — сказав він і додав. — Тепер вкрай важливо, щоб цей сигнал, сигнал про необхідність дотримання Конституції і прав громадян України, був не тільки почутий, але і взятий на озброєння всіма представниками державної влади».

Владика пояснив, що до сих пір, по інерції, тривають беззаконня, коли в деяких ОДА на підставі підроблених або сфабрикованих документів парафії УПЦ реєструють «парафіями ПЦУ».

«Такий стан справ не може більше тривати, оскільки руйнує залишки миру в суспільстві і дискредитує владу, — наголосив вікарій Київської митрополії. — Тому ми всі сподіваємося на те, що після настільки чіткої позиції Президента все повернеться в правове русло, а ті, хто будуть в цьому перешкоджати або далі продовжать хибну практику порушення фундаментальних прав віруючих, дадуть відповідь за всією суворістю закону».

Нагадаємо, 8 серпня Президент України під час робочої поїздки до Туреччини мав зустріч з Константинопольським Патріархом Варфоломієм. «Влада не повинна втручатися в церковні справи, я буду захищати незалежність Церкви», — передала прес-служба Президента України слова Володимира Зеленського після зустрічі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2292

Залишити відповідь