Напередодні свята Преображення Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

18 серпня 2019 року, напередодні свята Преображення Господа нашого Іісуса Христа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Сан-Францискський і Західно-Американський Веніамін (Православна Церква в Америці), керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр, гості у священному сані та духовенство монастиря.

19 серпня за новим стилем (6 серпня за старим) Свята Православна Церква святкує День Преображення Господнього. Свято встановлене в пам’ять Преображення Господа нашого Іісуса Христа перед учнями на горі Фавор. Ця євангельська подія показує, що в Іісусі Христі з’єднані два єства, тобто природи: божественне і людське. Під час Преображення божественна природа Христа не змінювалася, але з’явилася в Його людській природі. За словами святителя Іоанна Златоуста, воно відбулося, «щоб показати нам майбутнє преображення єства нашого і майбутнє пришестя Христа на хмарах у славі з ангелами».

Нагадаємо, сьогодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1528

Залишити відповідь