Предстоятель розповів, коли перехід у вічність може стати приємним (+відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій закликав у день пам’яті святих семи отроків Ефеських і п’ятої річниці інтронізації жити на землі щодень так, нібито вже завтра ми відійдемо у вічність — у добрих справах, молитві, покаянні і смиренні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, крізь призму житія святих семи Ефеських отроків Господь показав нам, що «настане час, коли мертві повстануть, як від сну, і постануть перед Богом».

«Розмірковуючи сьогодні про це диво [пробудження святих отроків Ефеських після 200-літнього сну], ми ставимо собі питання: а наскільки ми готуємо себе до переходу, який очікує кожну людину — переходу з земного життя у вічне?», — зазначив Блаженніший владика.

Як додав Архіпастир, помилково молоді люди про смерть і не думають, а старі думають, що завтра цього не станеться. «Однак такий перехід буде для всіх, — сказав він. — І для молодих, які завтра зістаряться, і для старих, які завтра відійдуть у вічність».

Саме тому людина повинна готувати себе до священного переходу. «Щоб людина прикрашала себе добрими справами, щоб не відмовлялася від Христа ні під якими приводами, не піддавалася ані на вмовляння, ані на підкуп, подарунки і славу, — дав духовну настанову владика. — Тому що справжня слава — це слава Божа, якої Бог удостоює людину, а справжнє багатство — це Бог. І якщо людина дала місце у своїй душі для Бога, то стала найбагатшою у світі».

«Якщо ми щодня будемо готувати себе до вічності — добрими справами, молитвою, покаянням, смиренням, то і наш перехід у вічність буде таким же солодким, яким був сон для отроків Ефеських», — підсумував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1040

Залишити відповідь