Дві масштабні хресні ходи з Кам’янець-Подільського та Браїлова вирушили до Почаївської Лаври (графік, фото, відео, оновлюється)

19 серпня 2019 року, в день Преображення Господнього, віруючі Кам’янець-Подільської та Вінницької єпархій, очолювані своїми архіпастирями вирушили хресними ходами до Свято-Успенської Почаївської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Велелюдна група паломників, понад 20 тисяч прочан, тільки за оцінками супроводжуючих хресний хід співробітників правоохоронних органів, вийшла з Кам’янця-Подільського.

Учасники свою молитовну ходу до Почаєва, історія якого налічує більше ніж 100 років, розпочали від площі перед кафедральним собором Олександра Невського, на якій була звершена святкова Божественна літургія.

Частина паломників приєдналася в селі Довжок, де митрополит Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор звершив молебень та звернувся до віруючих зі словом проповіді та благословив на молитовний подвиг. Протягом п’яти днів віряни подолають шлях в близько 250 км.

#пряме_включення #молебен перед початком Великого Хресного ходу у Почаїв з села Довжок (поряд з містом Кам'янець-Подільськ)

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 19. August 2019

Прийти до Почаївської обителі вони мають напередодні її престольного свята – Успіння Пресвятої Богородиці — 25 серпня ввечері.

Графік руху Хресного ходу з Кам’янець-Подільського. фото krestput.org.ua

У хресному ході щорічно беруть участь віруючі Кам’янець-Подільської, Чернівецької, Волинської, Хмельницької, Одеської та інших єпархій УПЦ, а також паломники з закордону. Як повідомляють очевидці, цьогоріч до православних українців приєдналися гості з Австралії, Російської Федерації, Молдови, Республіки Білорусь і Грузії, передає СПЖ.

#пряме_включення #хресний_хід у Почаїв, з Божою поміччю розпочали…. Цього року наш кореспондент вирушив разом зі всіма паломниками, тому спробуємо вас щоденно інформувати, як відбувається ця значна релігійна подія в житті Української Православної Церкви.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Montag, 19. August 2019

Цього ж дня, по завершенні Божественної літургії, у Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастирі митрополит Вінницький і Барський Варсонофій відслужив молебень на благословення у дорогу для прочан, що теж вирушили у піше паломництво до Почаївської обителі.

Цього року з Браїлова до Почаїва вирушило більш ніж 2500 хрестоходців. Хресну ходу очолив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, який подолав разом з хрестоходцями етап першого дня, повідомили в прес-службі єпархії. 

Паломники з Браїлова йдуть до Почаєва близько 260 км. вже 18-й рік поспіль. Серед них не лише жителі Вінниччини, але й паломники з Житомирської, Хмельницької та інших областей.

Упродовж свого молитовного шляху паломники співають молитви й акафісти, моляться за Церкву Христову і за мир в Україні.

Хресний хід з Свято-Троїцького Браїловського монастиря в Свято-Успенську Почаївську Лавру

Gepostet von Василий Столяр am Montag, 19. August 2019

Gepostet von О. Владимир Тютенко am Montag, 19. August 2019

Хресною ходою з молитвою до Почаєва!

Gepostet von Архимандрит Аркадий Сенчуковский am Montag, 19. August 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

фото СПЖфейсбук, Вінницької єпархії

Могилів-Подільськ

Браїлів

Просмотров: 14774

Залишити відповідь