В Одеській єпархії закликали мера не допустити проведення ЛГБТ-«параду» (+лист, відео)

«Проведення подібних заходів є образою релігійних почуттів мільйонів українців… і травмує психіку дітей», — підкреслено в документі.

Представники УПЦ та інших релігійних організацій м.Одеса звернулися з відкритим листом до мера Геннадія Труханова  із закликом «заради збереження миру серед жителів і гостей Одеси» не допустити проведення ЛГБТ-акції «Прайд-2019», анонсованої на кінець серпня 2019 року. Документ було оприлюднено виданням «Думська», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Офіційне звернення до очільника Одеської міської ради зокрема підписав митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел. А також — представники Вірменської апостольської, Римо-Католицької, Греко-католицької церков та інших релігійних організацій Одеси.

«Проведення подібних заходів є образою релігійних почуттів мільйонів українців і носить відверто провокативний характер», — підкреслено в документі.

Представники УПЦ та інших релігійних організацій нагадали: «Відповідно до ст. 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка… Сім’я, дитинство. материнства і батьківство охороняються державою. Це ствердження відповідає Біблійному погляду на шлюб та сім’ю… Ми, як християни, покликані підтримувати та розвивати біблійні погляди в нашому суспільстві, задля збереження та процвітання нашої держави, де сім’я є основним осередком».

Також представники релігійних організацій Одеси попередили, що спростування або скасування усталених християнських цінностей у суспільстві «викличе обурення та спротив мільйонів християн».

«Декларація представників ЛГБТ-спільноти своїх намірів проведення цього “параду” показує, що вони не беруть до уваги навіть те, що під час проведення їх заходів може бути травмована психіка дітей», — відзначено в листі.

Саме тому, за словами представників релігійних організацій, проведення такої акції є недоречним, а сам т.зв. «парад» таким, що «підриває репутацію міста Одеси».

«Звертаємось до вас з проханням не допустити проведення анонсованої події в Одесі заради збереження миру серед жителів та гостей нашого міста. У свою чергу, ми будемо продовжувати молитись про душі цих людей», — резюмовано в документі.

Разом із тим голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), коментуючи це звернення, зазначила в ефірі  «DumskayaTV», що «кожна спільнота в нас має право висловлювати свою думку, ми живемо в демократичній державі, права кожної людини захищені Конституцією, але ми боремося за те, щоб фундаментальні основи життя людства, життя кожного з нас також мали свої права».

За словами ігумені Серафими, такі акції просувають і підтримують могутні сили, котрі прагнуть знищити Богом встановлений фундамент життя людини. «Однак Церква не закликає кидати в цих людей каміння, творити проти них насильство, тому що кожна людина може бути носієм будь-яких поглядів. Церква просить їх дослухатися цієї позиції», — зазначила вона і закликала «не робити Одесу містом Содому і Гоморри».

 Читайте також: Митрополит Антоній: Церква не підтримує рух ЛГБТ, тому що це відкрите пропагування гріховного способу життя

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 364

Залишити відповідь