Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у державних урочистостях з нагоди Дня незалежності України (оновлено)

24 серпня 2019 року, у 28-му річницю незалежності України, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь в урочистих заходах до Дня Незалежності України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочистості на майдані Незалежності у Києві очолив Глава держави Володимир Олександрович Зеленський.

На святковому заході Архіпастиря супроводжували митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел та вікарій Київської митрополії архієпископ Обухівський Іона.

Також на головній площі країни були присутні почесні гості: експрезиденти Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Леонід Кравчук, представники релігійних та громадських організацій України. Важливими дійовими особами святкових заходів у Києві цьогоріч стали діти як майбутнє країни.

Після виступу Президента України Хрещатиком покрокувала «Хода гідності», в якій взяли участь військові, вчителі, медики, спортсмени, а також президент з родиною та інші високопосадовці.

Після урочистостей на Майдані Незалежності Його Блаженство у супроводі архієреїв відвідав святковий прийом, влаштований Президентом України і його дружиною у Маріїнському палаці столиці.

День Незалежності України відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус української держави.

Нагадаємо, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія в усіх храмах та монастирях Української Православної Церкви сьогодні були звершені особливі молебні. Духовенство та віряни УПЦ піднесли молитви за Україну, мир у державі та український народ.

Фото сайту president.gov.ua

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4574

Залишити відповідь