Нова хвиля «чорного рейдерства»: Очільник Чернівецької ОДА незаконно перереєстрував ще одну громаду УПЦ

В.о. голови Чернівецької обласної держадміністрації М. Павлюк розпочав видавати нові розпорядження про примусову перереєстрацію громад канонічної УПЦ у «ПЦУ». 

23 серпня 2019 року було опубліковано розпорядження в.о. голови області №800 про незаконну перереєстрацію Свято-Покровського храму УПЦ с.Ясени в Чернівецько-Кіманську єпархію «ПЦУ», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

В єпархії зауважили, що нову хвилю «чорного рейдерства» на Буковині «очолила активістка греко-католицького віросповідання», і як наслідок — нове примусове «переведення» громади УПЦ.

Нагадаємо, що 15 серпня цього року вісім провокаторів увірвалися в будівлю Чернівецької обласної держадміністраціії з вимогою до в.о. голови ОДА М. Павлюка примусово «з 5 хвилин!» перереєструвати 10 громад УПЦ в «ПЦУ». Як виявилося згодом, активісти видавали себе за парафіян храмів Буковини, якими насправді не були, а одним із головних лобістів незаконного переведення громад у «ПЦУ», прикриваючись псевдопатріотизмом, взагалі виступала заполітизована віруюча УГКЦ — Марія Філіпчук.

У прес-службі Чернівецько-Буковинської єпархії впевнені, що незаконна перереєстрація громади УПЦ с. Ясени в новостворену структуру — «новий прямий доказ втручання посадових осіб у життя релігійних громад УПЦ на Буковині».

Крім того, такі дії Чернівецької влади, як додали в єпархії, свідчать «про нові факти зловживання владою» та «зумисне підроблення документів», а  також про те, що певні сили можуть натиснути на владу і «змусити підписати будь-яке незаконне розпорядження». «Буковина знову поринає у безаконня», — резюмували в єпархії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 446

Залишити відповідь