У Бердянській єпархії священник повернувся з розколу в лоно Церкви (відео)

Протоієрей Олександр Тютюма у покаянному відеозверненні зізнався, що якщо канонічна Православна Церква закликає своїх чад до молитви і любові, то в новоствореній структурі “ПЦУ” головний акцент робиться на політику.

23 серпня 2019 року архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем зустрівся з протоієреєм Олександром Тютюмою, який приніс покаяння Церкві за ухилення в розкол, повідомляє Інформаційно-Просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Священник, який перейшов три місяці тому в “ПЦУ” і був заборонений в служінні, побажав повернутися в лоно канонічної Української Православної Церкви.

Протоієрей Олександр зробив публічне відеозвернення, в якому, каючись у скоєному, попросив прощення у правлячого архієрея, у всіх побратимів – священнослужителів і всіх віруючих Бердянської єпархії.

Священнослужитель сказав, що, подібно до євангельського блудного сина, хоче повернутися в будинок Отця, в лоно Церкви Христової через покаяння. Він також висловив надію, що Господь, Який не бажає смерті грішників, прийме його знову.

Владика Єфрем, після зустрічі та бесіди зі священнослужителем, зазначив, що для повноти Української Православної Церкви і, зокрема, для Бердянської єпархії, сьогодні велика радість, так як у Святому Письмі сказано, що «на небі радітимуть більш за одного грішника, що кається…» (Лк.15.7).

 

Просмотров: 2722

Залишити відповідь