У Святогірській Лаврі проходить святкування пам’яті прп. Іоанна, Затворника Святогірського (+відео, оновлюється)

24 серпня 2019 року, в день пам’яті преподобного Іоанна, Затворника Святогірського, у Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбуваються святкові богослужіння та велелюдний Хресний хід, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Святогірської Лаври.

У Покровському храмі Святогірської Лаври була відслужена рання Божественна літургія, після якої біля фонтану поблизу Успенського собору було відслужено водосвятний молебень преподобному Іоанну Затворнику, який очолив намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній.

Святкову Божественну літургію у Свято-Успенському соборі очолив митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон у співслужінні інших архієреїв, лаврського духовенства і гостей обителі у священному сані з різних єпархій Української Православної Церкви.

Після Літургії, за традицією, парафіяни та паломники здійснять Хресний хід з іконою і мощами преподобного Іоанна Затворника на монастирську площу, де буде відслужено молебень.

Розпочалося урочисте вшанування пам’яті прп. Іоанна, Затворника Святогірського у Святогірській Лаврі напередодні, 23 серпня, — зі всенічного бдіння, за яким молився священноархімандрит обителі митрополит Донецький і Маруіпольський Іларіон. Літію звершив архієпископ Олександрійський і Світловодський Боголєп.

Полієлей очолив намісник Святогірської Лаври митрополит Святогірський Арсеній, вікарій Донецької єпархії у співслужінні митрополита Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, митрополита Сєверодонецького і Старобільського Никодима, архієпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа,  єпископа Інокентія, єпископа Добропільського Спиридона, вікарія Горлівської єпархії, лаврського духовенства і прибулих в обитель гостей у священному сані.

За богослужінням в Успенському соборі молилася ігуменя Антонія, настоятелька Свято-Різдва Богородичного жіночого монастиря (Луганська область, Станично-Луганський район, село Червоний Деркул).

На час святкування пам’яті преподобного Іоанна, Затворника Святогірського його чесні мощі були перенесені на середину храму. На місці раки з мощами була розміщена ікона преподобного Іоанна Затворника з часткою його святих мощей.

Нагадаємо, що нещодавно віруючі Запорізької єпархії УПЦ передали для вимушених переселенців, які проживають у Свято-Успенській Святогірській Лаврі під опікою насельників обителі, тонну гуманітарної допомоги, що була зібрана з 1 по 20 серпня 2019 року з благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки під час благодійної акції.

Просмотров: 708

Залишити відповідь