Предстоятель розповів, якою є справжня віра, котра творить дива не для шоу, а для спасіння (+відео)

Тільки живучи за заповідями Божими, в нас з’являється міцна віра серця, здатна не для шоу рухати речі, а дійсно творити неможливе.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді 25 серпня 2019 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розтлумачуючи Євангельську історію про зцілення Господом юнака, який біснувався у новомісяччі (Мф. 17: 14-21), Предстоятель зазначив, що «демони виганяються з людини тільки молитвою і постом».

Архіпастир додав, що в тому, що люди блукають у новомісяччі дахами і карнизами, винуватий не місяць, а демони, що діють на людину, прикриваючись силами природи, тому побороти їх «здатна тільки міцна віра серця».

«Господь відповів апостолам на питання, чому вони не могли вигнати цього біса: “Через ваше невірство” (Мф. 17: 20). Але ж апостоли мали віру. Про яку віру йдеться? Не про віру розуму, а про віру серця, — відзначив Блаженніший владика та пояснив: — Від слухання Слова Божого народжується віра розуму, а віра серця народжується від виконання Слова Божого, від того, що ми живемо за заповідями Божими».

А виконувати Божі закони, як зауважив Його Блаженство, допомагають, знову-таки, саме молитва і піст.

«Молитва і піст — це два крила, за допомогою яких людина злітає, піднімається, ширяє над земним часом. Тому коли людина хоче мати в собі міцну віру серця, то повинна жити за Євангельськими заповідями, з допомогою молитви і посту виконувати їх. Тоді в нас з’являється сильна віра, яка здатна не для шоу рухати якісь речі, а по-справжньому творити дива», — сказав Предстоятель.

На переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, якщо ми щодня будемо старатися молитися і виконувати заповіді, то й щодня буде зростати наша віра серця і пізнання Бога.

«Тому що віра серця —це знання Бога. Є віра сліпа, а віра серця —це коли людина вірить і бачить Бога. Господь сказав: “Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога” (Мф. 5:8). Нехай Господь допомагає, щоб ми зростали у своїй вірі серця і щоб могли долати всі труднощі цього життя, які нам попускаються Богом, щоб в них ми проявляли свою вірність Богу, любов до Бога і своє благочестя!», — підсумував владика.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2025

Залишити відповідь