Багатотисячний міжнародний Хресний хід з Кам’янець-Подільського прибув у Почаївську обитель (фото, відео)

В неділю, 25 серпня 2019 року після обіду, напередодні престольного свята Свято-Успенської Лаври, великий хресний хід з Кам’янця-Подільського прибув на святу Почаївську гору. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт обителі.

Ця традиційна хресна хода проходить щорічно і була започаткована ще у 1832 році, під час якої паломники за тиждень часу долають понад 250 кілометрів.

Біля воріт святої обителі багатотисячний хресний хід паломників на чолі з митрополитом Тернопільським і Кременецьким Сергієм, митрополитом Ніжинським і Прилуцьким Климентом та ректором Почаївської духовної семінарії архієпископом Шумським Іовом зустрів намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври митрополит Володимир.

Намісник обителі привітав прочан-хрестоходців радісним пасхальним вітанням: «Христос Воскресе!». У своєму слові владика Володимир, подякував усім, хто потрудився під час хресної ходи, прямуючи до дому Пресвятої Богородиці. Також намісник зауважив, що цією хресною ходою «ми засвідчуємо те, у що віримо, а наш труд свідчить про те, що наша віра жива».

Після вітального слова, всі численні учасники молитовної ходи були окроплені святою водою та для всіх була запропонована трапеза.

Нагадаємо, розпочався Хресний хід 19 серпня, на свято Преображення Господнього з молитви на площі перед кафедральним собором Олександра Невського Кам’янець-Подільська, яку очолив Кам’янець-Подільський і Городоцький Феодор. Владика разом з десятками тисяч віруючих (за підрахунками правоохоронців близько 20 тисяч) з різних єпархій УПЦ та з закордону пройшов перший день шляху. Як повідомили очевидці, цьогоріч до православних українців приєдналися гості з Австралії, Російської Федерації, Молдови, Республіки Білорусь, Грузії, Польщі, Словаччини та інших країн.

Також цього дня вийшов великий Хресний хід (близько 2500 прочан) від Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря Вінницької єпархії, який очолив митрополит Вінницький і Барський Варсонофій. Паломники з Браїлова до Почаєва долають близько 260 км вже 18-й рік поспіль.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2344

Залишити відповідь