25 серпня  2019 року в м. Хуст відбувся велелюдний традиційний Хресний хід, приурочений цього року до 25-річчя Хустської єпархії. В урочистостях взяли участь шість архієреїв, священство і віряни Української Православної Церкви, які пройшли з молитвою вулицями міста, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

«Вперше в історії Хресного ходу учасниками були шість архієреїв Української Православної Церкви», — зазначили в Хустській єпархії. Зокрема молитовну ходу очолювали митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Угольський Симеон.

На перехрестях вулиць ієрархи УПЦ благословляли всіх людей святим хрестом та окропляли святою водою. Молитовний дух і настрій поніс у своєму серці кожен учасник молитовної ходи.

По завершенні Хресного ходу митрополит Марк подякував владикам, священнослужителям і всім учасникам молитовної ходи за соборну молитву.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1068

Залишити відповідь