Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у роботі Священного Синоду РПЦ

30 серпня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у черговому засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, що відбулося в залі засідань Священного Синоду Патріаршої і Синодальної резиденції в Даниловому монастирі в Москві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Засідання очолив Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Перед початком засідання Святіший Патріарх Кирил звернувся зі словом до Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія: «Сьогодні у нас є можливість сердечно привітати Блаженнішого владику Онуфрія, який в серпні відзначив п’ятиріччя свого сходження на Київський престол. У непростий час, владика, Ви були залучені промислом Божим до цього служіння. Ви гідно пройшли ці п’ять років — дуже непростих в історії Українського Православ’я. Дякуємо Вам за вірність канонічному порядку в Церкві та за Ваші архіпастирські труди. Многая і благая літа Блаженнішому владиці!».

Було виголошено многоліття Митрополиту Онуфрію.

Під час засідання були обговорені актуальні питання життєдіяльності Руської Православної Церкви.

Після завершення засідання Священного Синоду в домовому храмі Всіх святих, які в Церкві Руській просяяли, була звершена заупокійна літія за архієпископом Пантелеімоном (Романовськомим).

За богослужінням молилися Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, інші члени Священного Синоду РПЦ.

У 1998-2011 роках покійний архіпастир керував Кіровоградською єпархією Української Православної Церкви. Архієпископ Пантелеімон спочив 24 серпня на 68-му році життя. Відспівування покійного відбулося 29 серпня у Вознесенському соборі Єлисаветинського чоловічого монастиря м. Кропивницького.

За матеріалами patriarchia.ru

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 3094

Залишити відповідь