Ієрарх УПЦ взяв участь в урочистостях з нагоди 115-річчя Успенского монастиря в П’ятигорську

Від імені Предстоятеля митрополит Філарет передав обителі копію чудотворного образу Пресвятої Богородиці “Успіння” з Києво-Печерської Лаври.

28 серпня 2019 року, в день Успіння Пресвятої Богородиці, в П’ятигорську (Ставропольський край) ієрарх Української Православної Церкви з благословення Предстоятеля взяв участь в урочистості з нагоди 115-річчя від дня заснування Успенського Второафонського Бештаугорського чоловічого монастиря. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Львівської єпархії. 

Божественну літургію на монастирській площі очолив митрополит Ставропольский і Невиномиський Кирил у співслужінні митрополита Львівського і Галицького Філарета, архієпископа П’ятигорського і Черкеського Феофілакта, духовенства єпархії та братії обителі.

Перед богослужінням відбулась зустріч копії чудотворного образу Пресвятої Богородиці “Успіння”, яка була освячена біля першообразу у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія митрополит Філарет доставив і передав ікону у дар монастирю.

Після Літургії було звершено освячення дзвонів великої дзвіниці Успенського собору монастиря.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні

Просмотров: 876

Залишити відповідь