Предстоятель: Святість дається не за чин і сан, а за смирення і любов до Бога (+відео)

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у своїй проповіді в день пам’яті святих мучеників Флора і Лавра, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Розповідаючи про подвиг ранньохристиянських мучеників Флора і Лавра, Предстоятель нагадав, що «серед святих є люди різного чину і звання, різного соціального походження та різного рівня освіти».

«Та святість дається не за одяг, не за звання і сан, а за те, наскільки людина любить Бога, наскільки смиряється перед волею Божою, наскільки вдячна Богу за всі ті благодіяння, які Господь посилав і посилає нам і якими наповнює кожного з нас», — підкреслив Блаженніший владика.

За словами Архіпастиря, тільки «якщо людина живе за Божимим заповідями, у смиренності, то йде шляхом святості, а якщо цього не робить, то у що б вона не була одягнена, який би пост не обіймала, не йде шляхом спасіння».

На переконання Блаженнішого Митрополита Онуфрія будь-яка людина може стати святою, але потрібна рішучість.

«Потрібно взяти Святе Євангеліє, прочитати його і робити у своєму житті так, як написано в цій книзі. Якщо ми будемо хоч трохи дотримуватися Євангельських заповідей, то кожен із нас зможе стати святим», — порадив Його Блаженство.

Насамкінець Предстоятель зазначив: «Нехай Господь, молитвами свв. Флора і Лавра, допомагає жити на землі за Божественними законами, за законами любові, тому що Бог є Любов, і Його заповіді є любов. Людина, яка живе за заповідями любові, сама стає любов’ю, а коли людина наповнюється любов’ю до Бога і ближнього, то стає святою».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1213

Залишити відповідь