У Полісько-Сарненській єпархії віряни УПЦ не дозволили рейдерам «ПЦУ» захопити їхню церкву

П’ять місяців тривають провокацій послідовників «ПЦУ» у селі Малинськ на Рівненщині.

Прибічники «ПЦУ» зробили спробу захопити церкву у селі Малинськ Полісько-Сарненської єпархії УПЦ. Для цього привезли молодиків із сусідніх населених пунктів та озброїлись усім необхідним інструментом. Віряни Української Православної Церкви вигнали зловмисників за територію храму. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням сторінку «Рівне. Голос Церкви» у фейсбук.

Подія сталась 3 вересня 2019 року близько 7 години ранку, коли на подвір’я Петро-Павлівської церкви села Малинськ Березнівського району Рівненської області прийшло три десятки чоловіків та жінок і відразу, за словами свідків, стали різати замки на релігійній споруді. Першим зловмисників помітив священник, який вже кілька місяців поспіль змушений чергувати біля храму через постійні погрози активістів «ПЦУ» його забрати.

«Ще було дуже рано, я навіть не сподівався, що так рано вони це зроблять. За звичкою я обходив церковне подвір’я, коли натовп з прапором прийшов прямо до дверей церкви, стали зрізати замки, — розповів протоієрей Володимир Гнесь, настоятель Петро-Павлівської церкви села Малинськ. – Я відразу став дзвонити своїм прихожанам та люди вже самі бігли до церкви».

За словами очевидців, замки на дверях впали за лічені хвилини, послідовники «ПЦУ» разом зі своїм «священником» відразу зайшли до середини церкви. Серед тих, хто псував навісні та внутрішні замки були вчителі сільської школи та багато чоловіків не місцевих.

«У церкві вони довго не були, бо зійшлося дуже багато людей і відразу вигнали «пцушників» за територію, —- продовжив отець Володимир. – Я пишаюся своїми прихожанами, жінками, чоловіками, що за віру православну готові стояти до кінця і не віддати церкву, яка рідна, намолена».

Після того, як зловмисники залишились за воротами храму, віряни УПЦ знайшли усі інструменти з якими прихильники «ПЦУ» прийшли «молитись», а це: молотки, болгарки, диски для зрізання, пасатижі та навіть бінокль.

Нині у Петро-Павлівській церкві села Малинськ люди моляться і планують охороняти релігійну споруду всередині, можливо, навіть залишаться на ночівлю, тому просять усіх небайдужих підтримати молитвами вірних УПЦ, котрі вже п’ятий місяць поспіль вимушені давати відсіч церковним рейдерам з «ПЦУ».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2150

Залишити відповідь