Ієрархи УПЦ звершили освячення храмів на Буковині та Черкащині

Митрополити Чернівецький і Буковинський Мелетій та Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершили освячення храмів на честь Усікновення глави Іоанна Предтечі та Покрову Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.  

31 серпня 2019 року митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій звершив освячення храму у скиту на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Зруб-Комарівці Сторожинецького району Чернівецької області.

Храм освятили на честь свята Усікновення глави Іоанна Предтечі.

Під час Літургії владика Мелетій нагородив настоятеля скита ієромонаха Никодима церковною нагородою.

2 вересня 2019 року митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон звершив Велике освячення Свято-Покровського храму с. Ріпки Лисянського благочиння Черкаської області.

За богослужінням було піднесено сугубу молитву за мир в Україні.

Після відпусту Літургії митрополит Пантелеімон звернувся до духовенства та мирян зі словами привітання та духовного повчання.

Благодійників, які виявили старанність при будівництві і підготовці храму до Великого освячення, було нагороджено орденами та архієрейськими грамотами, після чого владика надав усім присутнім святительське благословення.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 936

Залишити відповідь