У Почаївській Лаврі розпочались святкування з нагоди дня обрітення мощей прп. Іова, ігумена Почаївського

8 вересня 2019 року у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, після закінчення вечірнього богослужіння, відбувся святковий хресний хід навколо святої обителі із мощами прп. Іова, ігумена і чудотворця Почаївського — так розпочалися святкування з нагоди дня обрітення мощей преподобного. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Лаври.

Велелюдну хресну ходу очолив намісник обителі митрополит Почаївський Володимир у співслужінні ректора Почаївської духовної семінарії архієпископа Шумського Іова та чисельного духовенства. Участь у хресній ході взяли братія Лаври та Свято-Духівського скита, вихованці Почаївської духовної семінарії та багаточисленний православний віруючий народ, який прибув на святкування дня пам’яті прп. Іова.

Також учасниками хресного ходу були  паломники-хрестоходці, які під спів піснеспівів прибули до святої обителі із 13 навколишніх сіл, щоб долучитись до спільної молитви під час хресного ходу навколо Почаївської Лаври.

Після закінчення хресного ходу в  Преображенському соборі намісник обителі звернувся зі словом вітання до  всіх паломників, які взяли участь у хресній ході.

Нагадаємо, святкування проходять з 8 по 12 вересня, з детальним розкладом богослужінь можна ознайомитися за посиланням. 

Читайте також: Преподобний Іов Почаївський і його сучасники

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1141

Залишити відповідь