Парафіяни захоплених храмів УПЦ поспілкуалися з Президентом в аеропорту в Рівному (оновлено, відео)

Віруючі мали змогу особисто розповісти Володимиру Зеленському, який прибув сьогодні в Рівне з робочим візитом, про утиск УПЦ в Рівненській області.

Сьогодні, 10 вересня 2019 року, близько 200 вірян і 30 священнослужителів з Рівненської та Полісько-Сарненської єпархій УПЦ зібралися біля в’їзду в міжнародний аеропорт в Рівному, щоб зустріти Президента України Володимира Зеленського і попросити його про захист своїх конституційних прав. Про це повідомив Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на СПЖ. Вірянам вдалося поспілкуватися с Президентом.

На зустріч з Президентом прийшли в основному парафіяни, які постраждали від рейдерських дій “ПЦУ” в Рівненській області. В руках вони тримають плакати, що закликають зупинити гоніння на УПЦ і захистити конституційні права віруючих: «УПЦ поза політикою», «Церква – це Дім Божий, а не арена для політичних маніпуляцій», «Пане Президенте, зупиніть гоніння віруючих УПЦ» та інші.

Єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії, протоієрей Віктор Земляний та віряни розповіли Президенту про утиски вірян УПЦ. Володимиру Зеленському передали інформацію щодо поточної релігійної ситуації в регіоні.

У свою чергу Президент України зробив акцент на розділенні справ Церкви і держави та пообіцяв доручити розібратися в ситуації новопризначеному главі ОДА.

Президент Зеленський прилетів до Рівного

Gepostet von ЧаРівне.info (www.charivne.info) am Dienstag, 10. September 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1857

Залишити відповідь