Предстоятель: Святі навчають перемагати труднощі, а не тікати від них (+відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав під час проповіді будувати земне життя за прикладом смиренних молитовників Києво-Печерських преподобних отців, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ці святі показують нам приклад того, як може людина жити на землі. Вони є благодійниками землі не тільки тому, що задовольнялися найменшим у житті, а тому, що вони люблять землю, на якій догоджали Богу, на якій спочивають їхні святі останки, моляться за всіх нас, які живемо на цій землі, щоб Господь був до нас милостивий і люблячий», — сказав зокрема Предстоятель.

Його Блаженство пояснив на прикладі з історії, у чому проявляється вищезазначена «любов святих до нашої землі».

«Якось один архієрей, коли до влади прийшли безбожники, хотів взяти святі мощі Печерських преподобних і вивезти їх подалі звідси, за кордон, врятувати, то вийшов вогонь від мощей і відігнав його. У ті часи всі люди “розбіглися” в різні боки, а святі залишилися на своїй землі, — розповів владика. — Залишилися, щоб тут хвалити Ім’я Бога, щоб тут показувати людям приклад, навчаючи нас тому, що ми не повинні тікати від труднощів — труднощі треба перемагати молитвою, перемагати постом, перемагати терпінням!».

Насамкінець Блаженніший владика закликав усіх жити по-християнськи, прощати один одного, молитися один за одного та намагатися бути добрим прикладом для інших. «Тоді Боже благословення буде спочивати на нас, і в цьому житті Господь допоможе подолати нам всі труднощі, а в майбутньому житті Господь сподобить нас вічного блаженства», — резюмував Архіпастир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1607

Залишити відповідь