Вітання Предстоятеля митрополиту Митрофану з 75-літнім ювілеєм Луганської єпархії

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ МИТРОФАНУ,

МИТРОПОЛИТУ ЛУГАНСЬКОМУ І АЛЧЕВСЬКОМУ

 

 

Ваше Високопреосвященство!

 

Щиро вітаю Вас, дорогий Владико, духовенство, чернецтво та мирян Луганської єпархії Української Православної Церкви з 75-літнім ювілеєм єпархії.

Сторінки історії Луганщини свідчать, що паростки православної віри на цій землі існували ще у XVI-XVII століттях, — у час, коли люди, заселяючи цей край, принесли з собою свою батьківську віру, отриману з часів Хрещення Київської Русі. У наступних століттях по всій Слобожанщині зароджувались і діяли православні громади, притулки для сиріт, будувались храми. Проте, подальшому розквіту Православ’я, завадили революційні події ХХ століття. Як і в багатьох інших регіонах, церковне життя в межах нинішньої Луганської єпархії зазнало значних переслідувань. Ці випробування не змогли заламати справжніх пастирів та мирян і вже у 1944 році в тодішній Ворошиловградській області була утворена православна єпархія, як окрема церковна адміністративна одиниця.

Новоутворена єпархія отримала новий подих для свого духовного розвитку та зросту. Впродовж десятиліть, завдяки мудрому управлінню єпархіальних архієреїв, у єпархії ведеться активна парафіяльна, літургійна, місіонерська, освітня діяльність, будуються нові храми, розвивається чернече життя.

У новітній час Луганська єпархія знову переживає складні часи. Ми з болем у серці поділяємо разом з вами ці випробування, щоденно молимось про дарування миру і земного, і душевного. У цих складних умовах Ви, дорогий Владико, разом з духовенством, чернецтвом та боголюбивими мирянами продовжуєте нести слово Євангельської правди і духовної втіхи усім струдженим і обтяженим (Мф.  11:28) та звершувати справи милосердя, являючи образ живої віри, яка діє любов’ю (Гал. 5:6). Нехай Господь наш Іісус Христос примножує Вашу паству, благословляє миром і радістю, а Божа Матір покриває Своїм чесним омофором від біди та зла, утішає і допомагає достойно пройти свою земну дорогу.

Поділяючи з Вашим Високопреосвященством, духовенством, чернецтвом і вірянами радість ювілею єпархії, молитовно бажаю всім кріпості душевних і тілесних сил, вірності та єдності Святій Соборній і Апостольській Церкві, утішатись надією; в скорботах бути терпеливими; в молитві постійними (Рим. 12:12).

Благодать Господа нашого Іісуса Христа, і любов Бога Отця, і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами!

З любов’ю у Христі

 

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

16-17 вересня 2019 року,

м. Київ

Просмотров: 152

Залишити відповідь