На Київщині, Вінниччині, Буковині та Харківщині освячено новий приділ та храми (фото, відео, оновлено)

19 вересня 2019 року, в день пам’яті чуда архістратига Божого Михаїла в Колосах, в Борисполі митрополит Антоній освятив новий приділ в кафедральному соборі міста, митрополит Варсонофій звершив освячення головного (верхнього) храму в Барському жіночому монастирі, митрополит Мелетій освятив церкву в румуномовному селі Просикуряни, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив чин освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Мартове. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення лівого Свято-Миколаївського приділу кафедрального собору на честь Покрову Богородиці міста Борисполя.

Після освячення Високопреосвященніший владика очолив Божественну літургію в освяченому приділі.

Його Високопреосвященству співслужили вікарій Бориспільської єпархії єпископ Згурівський Амвросій, настоятель собору протоієрей Олександр Бондар та духовенство собору.

Після євангельського читання владика звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

У Барському жіночому монастирі відбулось освячення головного (верхнього) храму на честь Барської ікони Пресвятої Богородиці. Освячення звершили митрополит Вінницький і Барський Варсонофій, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Фастівський Даміан. Владикам співслужили священники Вінницької єпархії.

Після освячення архієреї разом з духовенством звершили Божественну літургію. За богослужінням молились сестри монастиря на чолі з настоятелькою ігуменею Антонією (Стаценко) та чисельні богомольці.

Після завершенні Літургії митрополит Варсонофій привітав зі знаменною подією будівельників храму, подякував їм за труди та благословив іконами Пресвятої Богородиці.

Митрополит Чернівецький і Буковинський звершив освячення нового храму на честь святого мученика Міни та очолив Божественну літургію в румуномовному с. Просикуряни у Глибоцькому районі Чернівецької області. Його Високопреосвященству співслужили архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим, єпископ Хотинський Веніамін та 50 священнослужителів, у тому числі монахи з румунського монастиря Путна.

Під час богослужіння митрополит Мелетій нагородив правом носіння митри настоятеля храму протоієрея Іоанна Баніляна – за його труди і старанність в будівництві храму і любов до пастви Христової. Також церковними орденами були нагороджені благодійники парафії.

Після завершення Літургії владика вручив подячні грамоти всім, хто брав участь у зведенні храму.

Ієромонах Досифей, представник румунського монастиря Путна, подарував храму ікону святого Стефана Великого.

Митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей звершив освячення храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці в селі Мартове Печенізького району Харківської області. Його Високопреосвященству співслужило духовенство Печенізького округу і Вознесенського кафедрального собору, а також гості у священному сані.

Після чину освячення митрополит Єлисей очолив у храмі першу Божественну літургію.

На малому вході, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисей нагородив настоятеля храму протоієрея Іллю Сороку правом носіння хреста з прикрасою.

Після завершення богослужіння керуючий єпархією вручив церковні нагороди всім тим, хто зробив внесок в зміцнення християнських цінностей і підтримку парафіяльної громади, і підніс в дар храму образ новомучеників і сповідників землі Ізюмської.

Також, від храму Преображення Господнього в селищі Печеніги, благочинний Печенізького округу протоієрей Іоанн Сорока подарував храму образ Божої Матері «Живоносне джерело».

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1203

Залишити відповідь