Предстоятель: Щоб принести великі плоди, молитва повинна пройти крізь горнило терпіння

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав за богослужінням в день пам’яті святих богоотців Іоакима і Анни, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Предстоятель розповів історію батьків Пресвятої Богородиці святих Іоакима й Анни і “як вони великою молитвою, великим терпінням випросили собі у Бога великий дар” – Доньку, Яка стала потім Матір’ю Бога.

За словами Архіпастиря приклад Іоакима і Анни навчає правильно молитися кожного християнина.

Блаженніший Владика зазначив, що кожен просить чогось у Бога. А успіх наших молитв залежить від смирення і терпіння.

“Якщо молитва у нас маленька, якщо вона не пройшла через горнило терпіння, через приниження, ця молитва приносить маленький результат, – наголосив Предстоятель. – А якщо молитва велика, яка є довготривалою, терплячою, яка пов’язана зі скорботами, з труднощами, з випробуваннями, то ця молитва приносить великі плоди”.

“Тому, якщо ми молимося і просимо щось у Бога, то не треба переживати і відразу впадати у відчай, сумувати, що Бог нам відразу не дав”, – сказав Архіпастир.

Якщо Бог одразу не виконує прохання, необхідно “терпіти і молитися – і Господь обов’язково дасть, обов’язково”.

“Господь любить, коли ми з терпінням, коли ми з надією здійснюємо свій молитовний подвиг, – пояснив Предстоятель. І молитва повинна бути смиренною – не з претензіями, що «Ти, Господи, це повинен, це». Бог нам нічого не винен. Ми зобов’язані Богу всім і самими собою, тому що ми є творіння Божі”, – наголосив Його Блаженство.

Насамкінець Блаженніший Владика зауважив: “Коли звершується ця молитва – така терпляча, смиренна, тривала – вона приносить великі плоди”.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1663

Залишити відповідь