Митрополит Анатолій розповів новопризначеному губернатору Рівненщини про порушення конституційних прав вірян і парафій УПЦ

Відбулася зустріч митрополита Поліського і Сарненського Анатолія з новопризначеним головою Рівненської обласної державної адміністрації В.С. Ковалем, під час якої керуючий архієрей Сарненсько-Поліською єпархією розповів губернатору про порушення конституційних прав релігійних громад Української Православної Церкви колишнім очільником Рівненської ОДА О.В. Муляренком, що були незаконно та без відома самих парафіян і настоятелів переєстровані в «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Зокрема митрополит Анатолій проінформував новопризначеного губернатора, що в злочинній перереєстрації громад Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ були задіяні не тільки колишній очільник області, але і підлеглі йому голови Дубровицької, Рокитнівської, Березнівської районних державних адміністрацій, котрі особисто проводили збори в приміщеннях клубів та ініціювали знищення Української Православної Церкви на території Рівненської області, Полісся.

Владика Анатолій засвідчив, що громади та віряни УПЦ, як і їх настоятелі, залишаються вірними своїй священицькій присязі, вірі своїх дідів і прадідів, вірними Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. «Всі вони, згуртувавшись нині, продовжують своє служіння і молитви в різних пристосованих приміщеннях, де духовно гуртуються в молитовних подвигах та чекають судових рішень про повернення захоплених рейдерським шляхом храмів», — навели слова владики в єпархії.

Губернатор В.С. Коваль завірив митрополита Анатолія, благочинного Костопільського благочиння архімандрита Іларіона (Клебана), який супроводжував владику, духовенство та вірян УПЦ, що надалі не допустить рейдерських захоплень храмів і незаконних переєстрацій церковних громад, та запевнив, що всі спірні питання на церковному ґрунті будуть вирішуватися в рамках чинного законодавства.

Зустріч відбулась в доброзичливій та довірливій обстановці.

Після зустрічі з губернатором митрополит Анатолій зустрівся з керівником управління культури Рівненської ОДА Я.М. Мельником та працівниками відділу облрелігії. Під час розмови владика поділився болем за церковні громади Української Православної Церкви, які були злочинно скасовані попередньою владою.

Митрополит Анатолій висловив надію, що роки багатолітньої співпраці та довіри між працівниками єпархіального управління та відділу культури і релігії збережуться і надалі та сприятимуть не тільки на користь держави, а й релігійних центрів УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 793

Залишити відповідь