На Донеччині освячено новозбудовані храми УПЦ (+фото)

22 вересня 2019 року митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан звершив чин освячення престолу та Божественну літургію в храмі святого апостола і євангеліста Марка в селі Маркове Костянтинівського району Горлівської єпархії, а 21 вересня в місті Харцизьк Донецької єпархії митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон звершив чин освячення престолу нового храму на честь Різдва Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

З проповіддю до парафіян звернувся настоятель церкви Преображення Господнього у селі Серебрянка Бахмутського району архімандрит Сергій (Вовченко). Він розкрив духовний зміст євангельської притчі про званих на бенкет: «Кожен із нас у своєму житті має можливість творити справи покаяння і милосердя, щоб стати причасниками небесного весільного бенкету. Хай допоможе нам Господь Бог Своєю благодаттю та людяністю очистити наш одяг, щоб ми, прийшовши на цей бенкет, побачили, що наше місце вільне!»

Після Літургії митрополит Митрофан звернувся до присутніх з архіпастирським словом. Владика відзначив, що не тільки храм Божий своєю красою, а й ми, християни, своїми добрими справами повинні стати проповіддю про Бога на цій землі.

«Коли ми стаємо християнами, люди починають на нас дивитися зовсім іншими очима. Вони кажуть: “А чим християни відрізняються від нас, людей невіруючих? Яка різниця? Вони ходять, співають якісь пісні, запалюють якісь свічки, але вони такі ж, як і ми”. І якщо люди так говорять, то це погано. А якщо люди не питають, чим відрізняються християни, а бачать, що ми добріші, ніж інші люди, що ми живемо по совісті, чинимо чесно і справедливо — ось це дуже важливе свідчення того, що Православ’я, по-справжньому змінивши наше життя, може допомогти змінити його і тим, хто цього захоче», — зазначив митрополит Митрофан.

Всім, хто потрудився у справі зведення храму, було вручено церковні нагороди.

Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон звершив освячення престолу храму на честь Різдва Божої Матері в Харцизьку. Безліч місцевих жителів і гостей з довколишніх селищ прибули цього дня, щоб взяти участь в цій знаменній події.

Після освячення храму було звершено Божественну літургію, яку очолив Правлячий архієрей.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, протоієрей Сергій Самолевіч був нагороджений орденом святого апостола Андрія Первозванного, також були нагороджені ті, хто старанно трудяться на благо храму.

Нагадаємо, що 19 вересня 2019 року новий приділ та храми УПЦ було освячено на Київщині, Вінниччині, Буковині та Харківщині. 

Просмотров: 472

Залишити відповідь