Митрополит Єфрем освятив храм на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» на території ПАТ «ЦГЗК» в м. Кривий Ріг

У понеділок, 23 вересня 2019 року, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем освятив новозбудований храм на честь ікони Божої Матері, іменованої «Скоропослушниця», що розташований на території ПАТ «Центральний Гірничо-Збагачувальний Комбінат» м. Кривого Рогу. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Слід зазначити, що чин освячення храму, також, називається «оновленням», адже після свого освячення, він зі звичайної будівлі стає святим Домом Божим, а отже і зовсім іншим ніж був раніше – оновленим. Під час чину освячення, архіпастир освятив Святий Престол, священники, з благословення владики, облачили Святу Трапезу у нові ризи, а Високопреосвященніший владика помазав святим миром стіни храму, освятивши їх.

За Божественною Літургією правлячому архієрею співслужили намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), настоятель храму Почаївської ікони Божої Матері м. Кривий Ріг протоієрей Георгій Богомол та настоятель храму первомученика архідиякона Стефана м. Кривий Ріг протоієрей Даміан Єдинок.

За богослужінням молився Генеральний Директор ПАТ «ЦГЗК» Шевчик Дмитро Володимирович та керівництво підприємства.

За Літургією були виголошені особливі прохання про припинення кровопролиття на українській землі та за єдність святого Православ’я, після чого криворізький архіпастир підніс уклінну молитву про відновлення миру в Україні.

По завершенні Святої Євхаристії, митрополит Єфрем очолив молебень та хресну ходу довкола новозбудованого храму, наприкінці котрого правлячий архієрей підніс молитву до Пречистої Діви перед Її святим образом іменованим «Скоропослушницею» та окропив присутніх святою водою.

По завершенні богослужіння митрополит Єфрем звернувся до богомольців зі словом архіпастирського повчання.

Митрополит Єфрем подякував за труди на благо Церкви та народу Божого Генеральному Директору ПАТ «ЦГЗК» Шевчику Дмитру Володимировичу та подарував йому на молитовну згадку ікону Пресвятої Богородиці, іменовану «Скоропослушницею».

Високопреосвященніший владика нагородив настоятеля храму ікони Божої Матері «Скоропослушниця» протоієрея Георгія Богомола медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія І ступеня. Також, за допомогу у будівництві храму, було нагороджено начальника фабрики збагачення ПАТ «ЦГЗК» Сидлецького Олександра Петровича орденом УПЦ преподобного Нестора Літописця, начальника відділу капітальних ремонтів ПАТ «ЦГЗК» Ковальова Віктора Павловича та начальника бюро прийомки послуг ПАТ «ЦГЗК» Пужай Андрія Володимировича – медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія І ст., а начальника дробарної фабрики Івашура Олександра Олександровича, провідного інженера відділу капітальних ремонтів Гриненко Антона Васильовича та начальника цеху мереж та підстанцій Патреченка Василія Борисовича – медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія ІІ ст., начальника відділу соціальних питань Тищенка Максима Ігоровича було нагороджено благословенною Архієрейською Грамотою.

Наостанок, настоятель храму подякував архіпастирю за високі нагороди та радість спільної молитви, а правлячий архієрей надав усім присутнім своє святительське благословіння.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 460

Залишити відповідь