На Миколаївщині відбуваються щорічні збори військових капеланів УПЦ

23-25 вересня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на території Миколаївської єпархії в м. Очаків проходять щорічні збори військових священників УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на kapelan.org.ua.

23 вересня відбувся з’їзд та реєстрація учасників зборів. 24 вересня, на території санаторія «Борисфен», було проведено конференцію на тему «Актуальні питання душпастирської опіки військовослужбовців відповідно до останніх змін чинного законодавства та перспективи подальшої співпраці з військовими формуваннями України».

Зібрання традиційно розпочалося з молитви, після чого було зачитано привітання учасникам зборів від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Далі про річну роботу Синодального та єпархіальних відділів, а також про проблеми та перспективи розвитку взаємовідносин Церкви та армії у своєму докладі розповів голова Синодального відділу із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Своїми звітами та досягненнями також поділились представники інших єпархій. Після обіду форум продовжив практичну роботу.

Просмотров: 1108

Залишити відповідь