Звернення Предстоятеля до організаторів та учасників щорічних зборів військового духовенства УПЦ

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ 

ЩОРІЧНИХ ЗБОРІВ ВІЙСЬКОВОГО ДУХОВЕНСТВА 

УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Преосвященні владики, всечесні отці, 

шановні військовослужбовці!

Щиро вітаю учасників щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви!

Унікальний досвід, отриманий військовими капеланами у сучасних умовах, потребує нового аналізу та осмислення, адже через ворожу риторику ЗМІ та протиправні дії деяких органів влади, тим, хто продовжує опікуватися військовою паствою, доводиться нести хрест свого служіння в умовах морального та правового тиску. Важливість вашого теперішнього досвіду важко переоцінити. 

Вкотре хочу висловити щиру подяку тим, хто був на передовій під обстрілами та ніс Христове слово про мир та любов туди, де кожна мить життя для когось могла стати останньою. Любов — це, перш за все, жертовність, яку ви, всечесні отці та браття, проявляєте заради ближніх та на благо нашої Батьківщини. Закликаю вас і надалі, незважаючи ні на що, нести свій послух сумлінно та мужньо, зі щирою вірою і надією на милосердя та допомогу Божу.

Ми, як і раніше, вважаємо духовно-пастирську опіку військовослужбовців одним із пріоритетів у діяльності Української Православної Церкви. Засвідчуємо наше розуміння складнощів капеланського служіння в умовах сьогодення і молимося за усіх вас. Також сугубо просимо нашу найпершу предстательницю перед Господом — Пресвяту Богородицю, щоб Її молитвами і заступництвом Спаситель послав довгоочікуваний мир нашій багатостраждальній Україні.

Ще раз вітаю організаторів та учасників з початком зборів і сподіваюсь, що ваша робота буде успішною та принесе користь насамперед священикам, які звершують своє відповідальне служіння в Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Прикликаю на усіх Боже благословення

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

23 вересня 2019 р.

м. Київ

Просмотров: 263

Залишити відповідь