Предстоятель розповів про важливість носити на собі святий хрест (+відео)

На це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звернув увагу під час проповіді в день свята Воздвиження Хреста Господнього, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадавши про події віднайдення Хреста, на якому був розіп’ятий наш Господь Іісус Христос, Предстоятель зауважив, що «від того часу в цей день в усіх монастирях, у храмах встановлюють Хрест у пам’ять про подію віднайдення Святого Животворящого Хреста Спасителя».

«Після того, як Іісус Христос був розіп’ятий на Хресті, він став найбільш великою святинею. Хрест є хранителем Всесвіту, красою Церкви, Хрест для ангелів — слава, а для демонів — отрута. Тому ми Святим Хрестом прикрашаємо монастирі, каплиці, знаменні для нас події, хрест ми носимо на грудях», — додав владика.

Блаженніший Митрополит Онуфрій нагадав, що Христос розіп’явся на Хресті добровільно, освятивши його, а не насильно, як заявляють деякі течії. Тому, як зауважив владика, «якщо Христос полюбив Хрест, то і ми повинні любити його і шанувати».

Його Блаженство нагадав, що кожен християнин повинен носити натільний хрест, не залежно від того, з якого матеріалу він зроблений — дерев’яний, срібний чи діамантовий, тому що «це велика допомога духовна».

«Не метал дає силу Хресту, а сам Хрест дає духовну силу тому, хто носить його. Хрест є тією зброєю, від якої виходить така сила, яка все освячує, яка проганяє від нас демонські полчища, що шукають загибелі людини», — підкреслив Архіпастир.

За словами Блаженнішого владики, «блаженна та людина, котра себе осіняє святим хресним знаменням, котра носить на собі хрест і котра шанує Животворящий Хрест, на якому був розіп’ятий Христос».

Насамкінець Предстоятель побажав усім Божої допомоги на земному шляху: «Нехай Господь, силою Чесного і Животворящого Хреста, допомагає долати всі труднощі і спокуси, котрі зустрічаються на нашому шляху, зберігати між собою любов, злагоду, повагу один до одного, а в майбутньому віці сподобитися стати причасником вічного блаженства».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4638

Залишити відповідь