У Сарненській єпархії розповіли представникам ОБСЄ про утиски вірян УПЦ владою Рівненщини і представниками «ПЦУ»

Відбулася робоча зустріч Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, у складі п. Юріе Гросу (Молдова), п. Рітаса Лотчеріс (Канада) та Артура Плесака (перекладач), із митрополитом Поліським і Сарненським Анатолієм, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Сарненсько-Поліської єпархії.

Духовенство єпархії під час зустрічі зокрема представляли: секретар єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич), благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон (Клебан), благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Миколай Іваничко, клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Сарни архімандрит Іакінф (Дульський).

Члени моніторингової місії ОБСЄ ознайомилися із життям духовенства та ввірених їм парафій.

Під час зустрічі митрополит Поліський Анатолій розповів про утиски керівниками Рівненської обласної державної адміністрації та райдержадміністрацій щодо вірян Української Православної Церкви. Владика проінформував про захоплення прихильниками «ПЦУ» найнятими рейдерами храмів УПЦ. Також у цих злочииних діях безпосередньо брали участь голови Дубровицької, Березнівської, Рокитнівської райдержадміністрацій,  а саме — у незаконному проведені зборів, підбурюванні людей на захоплення храмів та фальсифікації документів щодо переєстрацій церковних громад у «ПЦУ».

Митрополит Анатолій надав юридичні документи представникам ОБСЄ, які засвідчують право власності церковних громад на храми, церковні будівлі, державні акти церковних громад на землю.

Члени делегації ОБСЄ висловили здивування, що маючи відповідні документи та державну реєстрацію, церковні громади без судових рішень та самоліквідації, без відома церковних громад злочинно були скасовані колишнім губернатором О.В.Муляренком.

Владика Анатолій надав протоколи зборів церковних громад з підписами вірян щодо бажання лишатися в лоні Української Православної Церкви на чолі з її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм. Владика проінформував, що на надані протоколи влада Рівненщини не тільки не звертала увагу, але і всупереч бажанню церковних громад та без їх відома ліквідовувала їх.

У свою чергу благочинний Костопільського благочиння архімандрит Іларіон ( Клебан) та благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Миколай Іваничко розповіли про злочини, які відбувалися на території їхніх благочинь.

Секретар єпархіального управління архімандрит Феофан (Федюкевич) зазначив, що влада Рівненщини та представники «ПЦУ» порушували конституційні права і свободу вірян Української Православної Церкви.

Члени моніторингової місії ОБСЄ завірили митрополита Анатолія, що донесуть вище зазначену інформацію до інших членів ОБСЕ, яку представляють більше 50-ти країн світу, щоб припинити порушення прав вірян УПЦ в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 495

Залишити відповідь