Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування 25-річчя прославлення прп. Кукші Одеського (+фото, відео, оновлено)

29 вересня 2019 року, у Неділю після Воздвиження та день пам’яті преподобного Кукші Одеського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Успенському чоловічому монастирі Одеси, а після відвідав Покровський скит у с. Маринівка. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Перед Літургією біля воріт обителі Архіпастиря урочисто зустрічали архієреї, духовенство, насельники монастиря та тисячі вірян, які прибули на свято.

Його Блаженству співслужили: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Балтський і Ананьївський Олексій, митрополит Сумський і Ахтирський Євлогій, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, митрополит Джанкойський і Роздольненський Аліпій, митрополит Львівський і Галицький Філарет, митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Овідіопольський Аркадій, архієпископ Южненський Діодор, архієпископ Арцизький Віктор, єпископ Болградський Сергій, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство монастиря та єпархії і гості у священному сані.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв єпископа Арцизького Віктора сану архієпископа та вручив богослужбові нагороди духовенству Одеської єпархії.

Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірян зі словом проповіді.

Завершивши Божественну літургію, священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили хресний хід з мощами преподобного Кукші.

Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив освячення нового храму свято-Успенського монастиря на честь святої блаженної Матрони.

Після богослужіння було виголошене многоліття. Митрополит Агафангел звернувся до Предстоятеля з подякою за архіпастирський візит та передав у дар Архіпастирю ковчег з частинкою мощей преподобного Кукші Одеського.

Блаженніший Владика подякував митрополиту за вітання та дар, за багаторічні архіпастирські труди, плідну діяльність і будівництво храмів. Розповідаючи про життя преподобного Кукші, Предстоятель пояснив пастві, в чому полягає справжя єдність.

Святі угодники є не тільки молитовниками за нас грішних перед Богом — вони є для нас прикладом того, як людина повинна жити на землі. Між святими немає розділення. Там немає національностей, там немає поділу за кольором шкіри, за іншими якимись людськими якостями і достоїнствами. Там всі єдині у Христі.

Сьогодні ми багато говоримо про єдність. Говоримо про єдність України. Говоримо про єдність світу, тому що Україна не є єдиним місцем, де потрібен мир і єдність — це потрібно всьому світу. І люди намагаються об’єднати себе на якихось людських принципах, законах, спільних інтересах. Але єдність буває правильною і міцною тільки тоді, коли вона заснована на Христі. Коли всі об’єднуються навколо Христа, тоді цю єдність ніхто не може зруйнувати, ця єдність переходить з людиною у вічність.

Після богослужіння Блаженніший Владика зустрівся з вихованцями будинку-інтернату для дітей з вадами слуху. Архіпастир благословив дітей та вручив подарунки для кожного.

Також Предстоятель відвідав Покровський скит у с. Маринівка. Блаженніший Владика поспілкувався з братією та парафіянами обителі, відвідав храми монастиря та благословив усіх.

Мені дуже приємно бути у цьому святому місці. 4 роки тому, рішенням Синоду УПЦ, ця парафія була перетворена на скит Свято-Покровського монастиря. За ці роки зроблено дуже багато!.. Була така розруха, а тепер такий чудовий храм — затишний і духовно наповнений.

Бажаю всім здоров’я, Божої допомоги, щоб це місце було тим духовним оазисом, куди приходять люди, де б вони знаходили все те, що потрібно для доброго християнського життя — благодать Святого Духа, – побажав Предстоятель.

https://youtu.be/dJGP13KPDz0

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4939

Залишити відповідь