Ієрарх УПЦ взяв участь у святкуванні 30-річчя заснування Білоруського Екзархату

Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин взяв участь в урочистостях із нагоди 30-річчя Білоруського Екзархату, які 29 вересня 2019 року відбулися в Мінську, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії.

Святкову Божественну літургію на площі перед Свято-Духівським кафедральним собором міста Мінська очолив митрополит Мінський і Заславський Павел, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, у співслужінні архієреїв і духовенства Білоруської, Руської, Польської та Української Православних Церков. Зокрема в Літургії взяв участь ієрарх УПЦ митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Під час Літургії, за якою зібралося безліч жителів міста і паломників, була піднесена молитва за мир в Україні та про єдність Православ’я.

Після Таїнства Причастя митрополит Павел дав духовну настанову віруючим, всім присутнім були роздані іконки з пам’ятними написами.

Того ж дня в Мінській духовній академії відбулося відкриття фотовиставки «Білоруський Екзархат: 30 років історії», у церемонії відкриття якої взяв участь митрополит Августин, повідомляє прес-служба Білоруської Православної Церкви.

Потім відбулося дружнє спілкування архіпастирів у резиденції Почесного Патріаршого екзарха митрополита Філарета. Митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин вручив митрополиту Філарету найвищу нагороду Української Православної Церкви — орден преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських. Цією нагородою також був удостоєний митрополит Мінський і Заславський Павел.

Увечері в концертному залі «Верхнє місто», за участі архієреїв і духовенства, також відбувся урочистий акт із нагоди ювілею, церемонія гасіння пам’ятного поштового конверта і святковий концерт.

Під час урочистого акту Патріарший Екзарх всієї Білорусі подякував усім, хто взяв участь у святкуванні ювілею, та підкреслив: «30 років для Православної Церкви — дуже маленький період часу. Але для Білоруського Екзархату і для молодої Білорусі це дуже серйозна дата. І ми сердечно дякуємо всім, хто брав і бере участь в молитві, в творенні нашого життя».

А напередодні святкування ювілею, 28 вересня, митрополит Августин також взяв участь у приуроченій до 30-річчя від дня утворення Білоруського Екзархату святковій всенічній. Богослужіння було звершено у Свято-Духовому кафедральному соборі міста Мінська.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 431

Залишити відповідь