Капелани Мукачівської єпархії взяли участь у навчаннях військовозобов’язаних та звершили подячний молебень з нагоди відновлення казарм

19-29 вересня 2019 року військові капелани Мукачівської єпархії взяли участь у навчальних зборах резервістів і військовозобов’язаних Закарпаття та звершили подячний молебень з нагоди відновлення казарм Держспецтрансслужби. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії. 

До участі у зборах резервістів капеланів єпархії запросило керівництво Закарпатського обласного військового комісаріату.

З благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора, участь у зборах взяв військовий капелан, заступник голови єпархіального Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, протоієрей Миколай Вакаров.

Під час зборів отець Миколай щоденно проводив відповідну душпастирську опіку та відповідну священницьку роботу з військовозобов’язаними.

Навчальні збори резервістів та військовозобов’язаних підрозділів територіальної оборони, проходили з 19 вересня тривали на військовому полігоні біля села Оріховиця Ужгородського району. За час десятиденних навчань 375 резервістів з Ужгорода, Чопа, Баранинської ОТГ, Ужгородського, Перечинського та Великоберезнянського районів, вдосконалили військові навички, навчилися, як вести бій, діяти в критичних ситуаціях, надавати першу медичну допомогу, орієнтуватися на місцевості, застосовувати засоби зв’язку тощо.

29 вересня, на запрошення керівництва військової Держспецтрансслужби України та з благословення митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора військові капелани єпархії разом з військовослужбовцями та особовим складом Держспецтрансслужби звершили подячний молебень біля двох відновлених казарм.

Військові казарми були відновлені на території колишньої школи поварів в м. Мукачеві, силами військовослужбовців 4-х частин Держспецтрансслужби України.

З благословення архіпастиря участь в молитві взяли: голова Єпархіального Відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, протоієрей Ігор Білак, заступник голови відділу, протоієрей Іван Гергель та клірик кафедрального собору на честь ікони Божої Матері «Почаївська», протодиякон Павло Баран.

Священнослужителі звершили подячний молебень, окропили особовий склад святою водою, а на згадку про подію подарували кожному військовослужбовцю ікони.

Просмотров: 206

Залишити відповідь