У Вінниці за незаконні перереєстрації парафій в «ПЦУ» чиновник відповідає в суді (відео)

Держпосадовця можуть відсторонити на 2 місяці за самоуправство.

4 жовтня 2019 року Вінницький суд розпочав розгляд позову проти керівника управління Вінницької обласної державної адміністрації у справах релігій Ігоря Салецького, якого звинувачують в незаконній перереєстрації релігійних громад Вінницької єпархії УПЦ в «ПЦУ». Вінницькому чиновнику було вручено підозру за ст. 356 Кримінального Кодексу України — самоуправство. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на фейсбук-сторінку храму Преображення Господнього с.Лука-Мелешківська.

Як розповів начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Педос Юрій Володимирович, слідчим управлінням розслідується кримінальне провадження за чисельними заявами представників релігійної громади УПЦ, громадян України, мешканців Вінницької області щодо порушення їх законних прав, інтересів та свобод, передбачених законами України та ст. 35 Конституції України.

«У ході проведення досудового розслідування в діях начальника управління Вінницької обласної державної адміністрації у справах релігій Ігоря Салецького під час проведення ним перереєстрацій релігійних громад встановлено порушення Закону. З даного приводу за погодженням з керівником прокуратури області Салецькому оголошено про підозру за ст. 356 Кримінального кодексу України — самоуправство. Ведеться розслідування», — повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Керівника управління Вінницької обласної державної адміністрації у справах релігій можуть відсторонити від посади на 2 місяці.

Сам Салецький зі звинуваченнями не погодився і заявив, нібито релігійні громади перереєстрованих їм парафій УПЦ, серед яких — і храм в Луці-Мелешківській, самі виявили бажання перейти в нову церковну структуру. Про це зокрема повідомило інтернет-видання «33-й канал», яке очевидно серед численних ЗМІ було запрошено на слухання самим чиновником.

«Пан Салецький не встиг знайти адвоката, попри те, що підозру йому вручили вже давно, але нагнати повний судовий зал медійників в нього часу вистачило? Чи це така тактика захисту — викрики “ганьба” та “банду геть” мають перекричати голос Закону?», — прокоментували в єпархії прохання вінницького держпосадовця про перенесення слухання.

Наразі суддя-слідчий Ігор Вишарі задовольнив прохання Салецького і постановив перенести слухання у його справі на 11:00 на 10 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, прихильники «ПЦУ» неодноразово силою намагалися захопити Спасо-Преображенський храм УПЦ в Луці Мелешківській. 28 вересня 2019 року релігійна громада УПЦ і поліція завадила черговій спробі послідовників «ПЦУ» захопити храм канонічної Церкви.

Слава Богу дорогі брати і сестри!Сьогодні розгляд судової справи по кримінальному провадження стосовно незаконної перереєстрації нашої релігійної громади, викликав чималий резонанс. По суті наляканої заяви І.Салецького на камери хочеться запитати – а чого він чекав після того, як свідомо порушував закон? Чи він гадав, що ціль буде виправдовувати засоби і Закон буде мовчки спостерігати як його нехтують? Ні! Ми живемо в правовій державі, і всі, хто переступив Закон мають за це відповідати!!Пан Салецький не встиг знайти адвоката, попри те, що підозру йому вручили вже давно, але нагнати повний судовий зал медійників в нього часу вистачило? Чи це така тактика захисту – викрики "ганьба" та "банду геть" мають перекричати голос Закону?Пан Салецький згадав судовий розгляд в Адміністративному суді – але знову покривив душею, адже в тій судовій справі розглядався позов фізичної особи до посадової особи стосовно реєстраційних дій, і той позов ніяк не стосується КРИМІНАЛЬНИХ справ, фігурантом яких є пан Салецький. Пане Салецький, ніхто не стоїть вище Закону – ні Божого, ні навіть людського. Тому за вчинене доведеться таки відповідати!!!

Gepostet von Храм Преображення Господнього с.Лука-Мелешківська am Freitag, 4. Oktober 2019

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 712

Залишити відповідь