Хто хоче створити дитину як біологічну істоту, нехай подумає про її душу — ігуменя Серафима про «сурогатне материнство» (+відео)

Материнство є Божим даром, а народження дитини є священним Таїнством, тому «сурогатне материнство» суперечить Закону Божому і визнається Церквою як великий гріх. Про це сказала голова Відділу УПЦ «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) у програмі «Золота середина» на «7 каналі», присвяченій проблемі модного «сурогатного материнства», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Церква називає материнство священним Божим даром. Дає йому високе сакральне значення. І безумовно вона проти сурогатного материнства», — зазначила ігуменя Серафима.

Вона закликала кожну матір, яка збирається стати «сурогатною», замислитися над своїм вчинком та долею майбутньої дитини.

«Якщо дитина дізнається про те, що рідна мати, скажімо, біологічна мати такою не є, що вона теж сирота, а виховує її інша — це колосальна травма для душі людини», — застерігла матінка Серафима.

Голова Відділу УПЦ «Церква і культура» також нагадала, що Святе Письмо вчить, що народження дитини — це Таїнство. «Це Таїнство, що народжується в триєдності тих, хто причетний до нього. Це батьки, які стали обидва в плоть єдину. Бог поєднав чоловіка і жінку для народження цієї дитини», — сказала вона і підкреслила, що кожна мама з дитиною є одне ціле.

«Кожна мати — це священний сосуд, в якому, як прекрасна тканина, клітинка за клітинкою зіткається майбутнє новонароджене немовля»,  — додала монахиня.

Водночас ігуменя Серафима звернулася до батьків, яким Бог не подарував чадо, та які вирішили звернутися до «сурогатної матері», із закликом замислитися над наслідками свого вчинку. «Батьки думають бути щасливими з такими дітками, думають нарешті створити повноцінну сім’ю. Нехай задумаються над наслідками, тому що тут ще такий аспект — відбувається втручання через особистість людини, її долю, яка виношувала цю дитину. Той, хто хоче створити дитину як біологічну істоту, нехай подумає про її душу і про свою», — зазначила вона.

Матінка Серафима зауважила, що людина — на примат, а народжена для вічності, і за все доведеться відповідати за своє життя перед Богом.

«Закон Божий не благословляє творити такі справи. Це гріх. Це великий гріх! Вибачте, я повинна вам сказати правду. Сирітство вашої/не вашої дитини, вона — сирота, ви явили на світ сироту, — ваша вина», — резюмувала ігуменя Серафима.

Просмотров: 1458

Залишити відповідь