На Волині освячено новий храм, в Одесі — накупольні хрести на церкві, що будується (фото, відео)

Архієпископ Нафанаїл звершив освячення храму у волинському селі Рудня Рожищенського благочиння, митрополит Агафангел нових дзвонів, купола і накупольного хреста для одеського храму Входу Господнього в Єрусалим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

5 жовтня 2019 року архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл очолив чин освячення храму на честь святого великомученика Дмитрія Солунського та першу Божественну літургію в селі Рудня Рожищенського благочиння Волинської області, передає volyn.church.ua.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель новоосвяченого храму протоієрей Дмитрій Теравський, благочинний Рожищенського округу протоієрей Петро Іваничко та духовенство Волинської єпархії.

На Малому вході архієпископ Нафанаїл відзначив високими церковними нагородами настоятеля храму – хрестом з прикрасами та митрою.

Під час богослужіння була піднесена посилена молитва за мир в Україні та за єдність православних християн.

Наприкінці Божественної літургії владика Нафанаїл нагородив найактивніших парафіян храму медалями “Волинської ікони Божої Матері” та благословенними грамотами.

Архіпастир побажав, щоб у новоосвяченому храмі завжди лунала щира молитва до Бога, звершувалась Літургія та проповідувались слова Божої істини. У свою чергу, настоятель щиро подякував архієпископу Нафанаїлу, собору духовенства, парафіянам й гостям свята за спільну молитву.

Цього ж дня митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел звершив освячення нових дзвонів, купола і накупольного хреста для одеського храму Входу Господнього в Єрусалим, який розташований на Другій Заставі, зазначається на eparhiya.od.ua.

Владиці співслужили благочинний I-го Одеського округу протоієрей Павло Поліщук, настоятель храму протоієрей Мирослав Вдодович.

Після звершення богослужіння митрополит Агафангел зазначив, що «дуже відрадно бачити завершальні етапи будівництва цього відтвореного храму; ще зовсім недавно, кілька років тому, ми разом робили закладку цього храму, а сьогодні вже ця нова святиня прикрашена красивими куполами і накупольними хрестами, а прекрасний дзвін буде збирати місцевих жителів на богослужіння».

Владика митрополит подякував отцю настоятеля за понесені труди, а благодійників відродженого храму відзначив церковних нагород.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1172

Залишити відповідь