На Київщині та Одещині освячено нові храми, на Житомирщині — накупольні хрести для храму, що будується (фото, відео)

6 жовтня 2019 року митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чин освячення храму на честь Покрову Богородиці в м. Яготин на Київщині, митрополит Одеський і Ізмаїльський — чин великого освячення храму святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських у с. Лиманка на Одещині, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим — чин освячення накупольних хрестів для храму, що будується, у с. Студениця на Житомирщині, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн — освячення нового дзвону у Михайлівському храмі смт. Каланчак на Херсонщині, а митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій — освячення оновленого престолу Георгіївського храму в с. Кегичівка на Харківщині. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив чин освячення храму на честь Покрову Богородиці міста Яготин. А після освячення владика очолив Божественну літургію в освяченому храмі, передає boryspil-eparchy.org.

Після євангельського читання владика звернувся до віруючих із архіпастирським словом.

За Літургією були піднесені молитви за мир в Україні.

Після закінчення богослужіння митрополит Антоній нагородив духівника Згурівського благочиння протоієрея Василія Богодєєва орденом та вручив церковні нагороди благодійникам храму.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел очолив чин великого освячення храму святих благовірних князів Петра і Февронії Муромських у ж/м Червоний Хутір с. Лиманка, повідомляє eparhiya.od.ua.

Під час освячення храму в основу Святого Престолу були вкладені мощі святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Потім владика у співслужінні духовенства звершив Божественну літургію в новоосвяченому храмі.

Після закінчення Літургії митрополит Агафангел освятив скульптурну композицію «святі Петро і Февронія».

У своєму архіпастирському слові владика наголосив на значущості сім’ї, небесними покровителями якої є благовірні Петро і Февронія, у сучасному світі. Митрополит Агафангел подякував отцю-настоятеля за труди зі створення та оздоблення храму, який був закладений в цьому молодому районі тільки в 2016 році, і вручив церковні нагороди благодійникам і активним прихожанам.

Також владика всіх благословив і вручив як пам’ятний знак про цю важливу подію невеликі ікони преподобного Кукші Одеського.

Митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим очолив звершення чину освячення надкупольних хрестів для храму, що будується, у селищі Студениця, що біля Коростишівського благочиння, передає zhytomyr-eparchy.org.

Після завершення чину освячення владика привітав настоятеля парафії отця Андрія Семенюка з особливим історичним днем, парафіянам та будівничим храму побажав міцності, сили та Божої допомоги у звершенні добрих справ.

Митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн відвідав Михайлівський храм смт. Каланчак, де звершив освячення нового дзвону, передає pravoslavie.ks.ua.

Разом з Його Високопреосвященство молилися настоятель Михайлівського храму і благочинний Каланчацького округу протоієрей Михайло Кулина, духовенство благочиння та парафіяни храму.

Митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь святого великомученика і Побідоносця Георгія селища Кегичівка та Велике освячення оновленого престолу, зазначає eparchia.kharkov.ua.

На малому вході указом Предстоятеля Української Православної Церкви за ревне служіння Церкві Божій і зважаючи на труди з відновлення храму в селищі Кегичівка ієрей Павло Гордієвич, настоятель храму, був удостоєний права носіння палиці.

На сугубій ектенії була вознесена молитва за мир в Україні та про єдність Православ’я в усьому світі.

На завершення богослужіння правлячий архіпастир подякував настоятелю за несення праць на славу Святої Церкви, а також благодійникам і віруючим за труди з відновлення храму і вручив церковні нагороди.

Також митрополит Онуфрій ознайомився з ходом будівництва храму в селі Андріївка Кегичівського району.

Просмотров: 579

Залишити відповідь