Представник Руської духовної місії в Єрусалимі: Відмінна риса українських паломників — сенсом їхнього паломництва є Євхаристія та молитва за мир

В останні роки відмінною рисою паломників з України є щира і гаряча молитва за мир у своїй Вітчизні. Про це в коментарі для «Фоми в Україні» заявив заступник начальника Руської духовної місії в Єрусалимі ієромонах Дометіан (Маркарян), розповідаючи про те, у чому сенс паломницьких поїздок, та чим українські паломники відрізняються від інших, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як відзначив заступник начальника Руської духовної місії в Єрусалимі ієромонах Дометіан (Маркарян), «кожен народ і етнос має відмінності, але тим і примітна православна людина, що у Христі немає “ні елліна, ні іудея” (Кол. 3:11)». «Тому всі православні паломники по-своєму однакові і відрізняються від всіх інших (католиків, лютеран і т.д.) тим, що сенсом їхнього паломництва є Євхаристія. У богослужінні на святих місцях (Гробі Господньому, у Віфлеємі, Назареті) є головним пунктом програм практично всіх груп. Відмінною ж рисою паломників з України в останні роки є щира і гаряча молитва за мир у своїй Вітчизні», — зазначив він.

За словами ієромонаха Дометіана, присутність паломників на Святій Землі завжди була і є благословенням, а масове паломництво тим паче.

Представник Руської духовної місії в Єрусалимі також додав: «Паломники, приїжджаючи сюди, своєю присутністю підтримують православних християн, які проживають в цьому регіоні. Це дуже важливо особливо в наш час».

«На перший погляд може скластися враження, що в наш час паломництво не несе особливих труднощів і подвигу. Але це помилка. Хіба для сучасної людини скасування рейсу, його перенесення на 10 і більше годин, відсутність Інтернету та мобільного зв’язку, спокуси в готелі (відсутність номера, всілякі накладки і заминки) не є труднощами? А звершувати Літургії щодня і потім весь день подорожувати без сніданку і гарячого харчування — це не подвиг? Багато людей здійснюють такий духовний і тілесний труд, і для людини XXI століття це, може бути, не легше, ніж піша проща для людини XIX століття», — підкреслив заступник начальника Руської духовної місії в Єрусалимі ієромонах Дометіан (Маркарян).

Нагадаємо, що минулого тижня завершилося велике паломництво до святинь Ізраїлю, Йорданії та Єгипту, організоване Паломницьким Центром Української Православної Церкви. Впродовж тижня, з 26 вересня по 3 жовтня 2019 року, близько 2500 вірних Української Православної Церкви вклонились місцям, які пов’язані із біблійною оповіддю. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 493

Залишити відповідь