На Волині Суд скасував постанову слідчого про закриття провадження щодо побиття неповнолітнього сина священника

7 жовтня 2019 року у Луцькому міськрайонному суді Волинської області було розглянуто справу за скаргою протоієрея Володимира Мелеся щодо постанови слідчого СВ Луцького РВП Луцького ВП ГУНП у Волинській області про закриття кримінального провадження від 18.07.2019 та припинення розслідування щодо побиття неповнолітнього сина священника у селі Садів Луцького району. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Нагадаємо, що 31 березня 2019 року четверо агресивно налаштованих людей зустріли на спортмайданчику місцевої школи 16-річного сина протоієрея Володимира Мелеся – Василя та відразу почали бити. Троє осіб тримало хлопця, а один планомірно завдавав ударів руками та ногами у район голови і тулуба.

Відповідно до ст.2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування.

Досліджуючи обґрунтованість поданої скарги з врахуванням пояснень представника скаржника, прокурора, слідчого судом було встановлено, що слідчим при закритті провадження не дотримано процесуального порядку.

У справі не було проведено одночасних допитів з метою усунення розбіжностей у показаннях свідків.

Зважаючи на це, суд скасував постанову про закриття кримінального провадження та зобов’язав детально опитати свідків й продовжити розслідування щодо подій у селі Садів.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 408

Залишити відповідь