На Запоріжжі, Вінниччині та в Криму освячено новозбудовані храми УПЦ (фото, відео)

9 жовтня 2019 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив чин освячення новоспорудженого храму на честь свт. Анатолія в смт. Тернувате Запорізької області, 8 жовтня єпископ Ладижинський Сергій, вікарій Тульчинської єпархії здійснив освячення новозбудованого храму на честь Успіння Богородиці в м. Ладижин Вінницької області, а єпископ Ялтинський Нестор, вікарій Сімферопольської і Кримської єпархії освятив храм святої Марії Магдалини в м. Сімферополі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

9 жовтня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив чин освячення новозведеного храму на честь свт. Анатолія, після чого — Божественну Літургію в Іоанно-Богословському монастирі в смт. Тернувате Запорізької області, зазначає прес-служба Запорізької єпархії.

Після закінчення освячення і Літургії Його Високопреосвященство звернувся з архіпастирським словом.

«У нас з’явилося нове місце зустрічі з Богом, а значить стане більше віри. Адже чим більше храмів, чим більше місць, де спочиває благодать Божа, тим міцніше наше коріння, тим сильніше наша віра. А там, де віра, там і любов. Сучасна людина має мало любові або не має зовсім, тому що вважає за краще жити за своїми пристрастями. Через це душа страждає і мучитися, а вона при цьому намагається зрозуміти: хто ж в цьому винен? Марно шукає сенс свого життя, але не бачить очевидного, не розуміє або не хоче зрозуміти, що без віри в Бога сенсу життя годі й шукати… Якщо через кілька десятиліть все зникне, чи може таке життя мати сенс? Але Господь чекає кожного, тому і радіє разом із нами кожному новому храму, кожній новій можливості наблизити зустріч, кожній душі, що шукає свою дорогу до храму», — зазначив владика.

Потім митрополит Лука подякував усім, хто доклав зусиль і трудів для будівництва та оздоблення храму, і побажав, щоб він наповнювався людьми.

8 жовтня, з благословення митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана, єпископ Ладижинський Сергій, вікарій Тульчинської єпархії здійснив освячення новозбудованого храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці в м. Ладижин, повідомили на Facebook-сторінці єпархії.

Владиці співслужили архиєпископ Городницький Олександр, настоятель храму протоієрей Андрій Олійник, а також духовенство Тульчинської єпархії.

8 жовтня, з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, єпископ Ялтинський Нестор, вікарій Сімферопольської і Кримської єпархії звершив чин освячення храму святої рівноапостольної Марії Магдалини в м. Сімферополі та Божественну літургію в новоосвяченому храмі, передає єпархіальна прес-служба.

Після закінчення богослужіння владика Нестор привітав духовенство та парафіян із днем пам’яті преподобного Сергія Радонезького і святом освячення храму в ім’я святої рівноапостольної Марії Магдалини. Після владика звернувся до всіх з архіпастирським словом, в якому нагадав кожному, що коли зводиться та освячується храм, то любов і милість Христова не тільки приходить у храм, але і збирається до Церкви, розуміючи, усвідомлюючи і сповідуючи слова Христа: «Бо де двоє чи троє в Ім’я Моє зібрані, там Я серед них» (Мф. 18: 20).

 

 

Просмотров: 598

Залишити відповідь